Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Prefectul Ungureanu îi plăteşte lui Jurcan poliţa trădării

DECONTĂRI. Prefectul Petre Ungureanu nu dă doi bani pe scenariile făcute de liderul PNL, Cristian Buican, şi de cel al PDL, senatorul Dorel Jurcan. Acţiunea de refacere a Alianţei D.A la Vâlcea a fost catalogată ca o mare prostie, o acţiune inutilă în condiţiile în care liderii PNL şi PSD vor semna în curând protocolul de alianţă. Prefectul îi transmite liderului PDL, Dorel  Jurcan, cel care l-a săpat la Guvern, că nu-şi va pune pielea la saramură pentru niciunul dintre consilierii PDL.

Democraţii vâlceni au ajuns la mâna prefectului Petre Ungureanu.  Acţiunea de refacere a Alianţei D.A la nivelul CJ iniţiată de  liderul PDL Vâlcea, senatorul Dorel Jurcan, a căzut. Liberalii au trecut de partea duşmanului, lăsându-i pe democraţi în afara jocului, iar pe Romulus Bulacu fără fotoliul de vicepreşedinte al CJ.  Cele două tabere mizau în acest război pe ajutorul prefectului Petre Ungureanu, un scenariu spulberat de reprezentantul Guvernului în teritoriu care a declarat că nu se va amesteca în această bătălie, chiar dacă a fost numit în funcţie de PDL, iar Bulacu îi este prieten. Atitudinea prefectului este destul de normală în condiţiile în care liderul PDL Vâlcea împreună cu o parte din membrii Biroului Judeţean încearcă debarcarea lui din fruntea Prefecturii. Prefectul a aflat de curând despre demersurile acestora şi s-a hotărât să le arate ce înseamnă un prefect cu adevărat apolitic.

,,Eu nu mă pot pune în calea fericirii lor, dar fac o mare prostie. Eu am tot dosarul şi mă uit pe el de fiecare dată, pentru că orice şedinţă a CJ e foarte importantă şi rolul meu e să verific şi înainte şi după. Nu voi ataca nicio hotărâre a unui consiliu local sau judeţean pe oportunitate. Nu e treaba mea. Eu pot ataca doar pe legalitate. Când am atacat-o rândul trecut şi am câştigat, nu am atacat-o pentru că era vorba de PDL, în speţă de domnul Bulacu, am atacat-o pentru că era adoptată printr-o metodă nelegală şi instanţa mi-a dat dreptate. Acum, dacă o fac legal e problema lor. E problema lor dacă vor să se facă de râs. În condiţiile în care PNL-ul mai are puţin şi face alianţă cu PSD la nivel naţional, să schimbi alianţele la Vâlcea e o prostie, dar nu e problema mea. Sunt convins că liderii celor două partide ştiu ce au de făcut, iar consilierii sunt oameni maturi şi cred că vor evita încă o posibilitate să se facă de râs. Şi unii şi alţii”, a  precizat prefectul Petre Ungureanu.

Acţiunea la care face referire prefectul Petre Ungureanu a fost încununată de succes şi pentru că actuala conducere a CJ Vâlcea, respectiv preşedintele Ion Cîlea, lider al PSD Vâlcea, a mimat apărarea în instanţa de judecată. CJ ar fi putut câştiga procesul, mai ales că Romulus Bulacu nu intentase proces împotriva CJ.

DANA NEDESCU