Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PP-DD şi-a „legalizat” lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor şi Senat

LUPTĂ ELECTORALĂ. PP-DD este unul dintre partidele, care, cel puţin în plan local, a lucrat cel mai mult la elaborarea listelor de candidaţi pentru Parlamentul României. După discuţii îndelungi şi intense căutări ale personajelor care să ducă, în mod onorabil, lupta electorală pentru un mandat de senator sau deputat, în cele din urmă, lista a fost întocmită, aceasta conţinând nume noi pentru electoratul vâlcean.

PP-DD Vâlcea a traversat o perioadă foarte agitată după plecarea lui Ion Nicolae, zis şi „Dintele de Aur” din partid. Acesta a fost exclus din PP, pierzându-şi şi calitatea de consilier judeţean, după ce a încălcat în mod flagrant statutul partidului. După furtuna creată de acest scandal, pepiştii lui DD au fost nevoiţi să se replieze, Diaconescu trimiţând la organizaţia de la Vâlcea, care se afla în derivă totală, un personaj uşor sinistru, despre care acum aflăm că a băgat zâzanie în partid, Eugen Mihalache. Deşi promitea că va reforma din temelii organizaţia şi va aduce oameni de valoare, eliminând nulităţile promovate de Nicolae, el s-a dovedit a fi un fanfaron, un bufon politic cu veleităţi de mare personalitate cu „acoperire” naţională. Din informaţiile primite, omul nu suferă jurnaliştii, de care se foloseşte doar atunci  când are nevoie să sape la rădăcină colegi sau adversari politici, despre care a spus, în discuţiile sale private”, că ar fi mai bine să nu-l mai contacteze telefonic, căci îl deranjează din importanta-i activitate.

Teodor Trancă s-a plictisit de CJ: vrea în Parlament

Trecând peste acest aspect, şi revenind la candidaţi, trebuie spus că lista, în sine, cu câteva excepţii, conţine personaje care nu sunt prea cunoscute opiniei publice. Aşadar, pentru Senat, în cursa pentru Parlamentul României, s-a înscris Florinel Butnaru, în Colegiul Bălceşti-Drăgăşani, în Râmnicu Vâlcea – Lucian Orăşel, iar în Brezoi-Horezu – Marian Nicolae Lucian. La Camera Deputaţilor, îşi vor încerca şansele: în Colegiul Bălceşti – Elena Holban, în Drăgăşani – Cristinel Marian, În Râmnicu Vâlcea Sud – Iulian Voicu, iar în Nord – Laurenţiu Liviu Lipot. Fostul prim-procuror Teodor Trancă va intra în luptă în Colegiul Brezoi, iar Mihai Tănăsescu – în Ceolgiul Horezu.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU