Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ponta s-a ascuns de americani


• adjunctul secretarului de stat american, Victoria Nuland, nu s-a întâlnit cu premierul României, deşi acesta avea agenda goală

Pe agenda premierului Victor Ponta de pe site-ul Guvernului, a apărut primul eveniment după ce aceasta a stat goală timp de patru zile. Şeful Executivului aproape că a fost dat dispărut, vineri, de jurnalişti, dar si de colegii săi de partid, mai ales în condiţiile în care „dispariţia” sa a coincis cu vizita de doua zile în România a adjunctului secretarului de stat american John Kerry, Victoria Nuland.

Titus Corlăţean, ministrul roman de Externe, a sărit în apărarea premierului, invocând că Ponta are un program mult prea încărcat, ce nu mai poate fi schimbat, astfel ca nu se poate întâlni cu emisarul SUA. Agenda lui Ponta a stat insa goala, singurul care a dat un indiciu fiind vicepremierul Liviu Dragnea, care a dezvăluit că premierul e plecat din ţară, dar „habar n-are” unde. Duminică dimineaţa, însă, un eveniment a apărut în programul oficial al lui Ponta. Începând cu orele 21.30, premierul va apărea la televizor, într-o emisiune la Antena 3.

Monica Macovei: „Victor Ponta e ca şoferul vinovat care fuge de la locul accidentului”

Victor Ponta a lovit justiţia în plin, şi-a bătut joc de munca onestă a unor judecători şi procurori, iar apoi s-a ascuns. Frica de a nu fi tras la răspundere l-a făcut pe Ponta să aibă cea mai laşă atitudine: să se ascundă”, acuză europarlamentarul PDL Monica Macovei.

„Ponta trebuie să răspundă pentru loviturile neîncetate pe care le dă justiţiei, statului de drept şi democraţiei în România; pentru că păstrează în „cel mai curat Guvern” un ministru trimis în judecată pentru fraudă – Liviu Dragnea; pentru că a asumat răspunderea Guvernului pe legi neconstituţionale, cum este cea a descentralizării; pentru că adoptă pe furiş ordonanţe de urgenţă; pentru că e incapabil să facă o Strategie de absorţie a fondurilor europene pentru România pentru următorii 6 ani”, susţine Monica Macovei.

„Guvernul, ca instituţie publică, are obligaţia să informeze prompt şi corect agenda prim-ministrului şi să ne spună unde se află Ponta. Ponta acţionează în aceste zile ca un şofer care conduce băut, loveşte cu maşina pietonii şi apoi fuge de la locul accidentului, sperând că nimeni nu-l va prinde şi nu-l va pune să răspundă pentru faptele lui. România nu poate fi condusă de un şofer beat şi de aceea Ponta trebuie să-şi dea demisia”, mai adaugă eurodeputatul PDL