Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ponta pierde 4 procente din cauza DOSARULUI MICROSOFT

Imediat după izbucnirea scandalului Microsoft, mai multe institute de sondare a opiniei publice au efectuat câteva măsurători pentru a vedea impactul produs în rândul publicului a dezvăluirilor din dosarul care promite să trimită 9 miniştri în faţa legii.

Conform primelor măsurători, efectul este devastator pentru PSD, în special în Bucureşti şi marile oraşe. PSD a pierdut în urma acestui scandal şi până la 5 puncte procentuale iar candidatul între 2 şi 4 procente. Însă ele pot evolua în jos cu mare repeziciune, în acest moment fiind greu de apreciat până unde poate merge scăderea.

Specialiştii consideră că scandalul Microsoft este similar cu cel din 2000, când Teodor Meleşcanu a căzut victimă după dezvăluirile din dosarele „Firul roşu” şi „Adrian Costea”. După un rezultat mediu la alegerile locale din 2000 (10% pe tara la consiliile judetene), Teodor Meleşcanu şi ApR aveau în sondaje, cu două luni înainte de alegerile generale din 2000, circa 25 la sută din intenţiile de vot şi toată lumea vedea un tur 2 Iliescu – Meleşcanu. Numai că dezvăluirile din cele două dosare au nimicit procentele firavului ApR, mai mult decât atât, negocierile cu liberalii din acea perioadă s-au blocat, după ce Valeriu Stoica a primit sondajele care indicau prăbuşirea lui Meleşcanu.

Revenind în zilele noastre, în anul de graţie 2014, în plină campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale, PSD şi-a luat deja măsurile de contracararea a dezastrului. Victor Ponta nu va mai răspunde la întrebări pe această temă şi va ocoli cât mai mult contactul cu presa. Televiziunile de casă vor lansa alte subiecte şi acest subiect va fi trecut în plan secund. Sau va fi tratat într-o notă de îndoială şi va fi scoasă în faţă Ecaterina Andronescu. În ceea ce priveşte subiectul avizului pentru cercetarea parlamentarilor acesta a căzut în sarcina lui Tăriceanu. Parlamentul a fost deja trimis în vacanţă. Vom asista probabil la cel mai mare blocaj mediatic din istoria post-decembristă a României. Sau poate la cea mai spectaculoasă prăbuşire a unui candidat, care se vede deja preşedinte. ATENŢIE, şi Dana Năstase alesese jaluzelele pentru Cotroceni!