Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ponta nu se leapădă de baronii penali

Victor Ponta este decis să-şi susţină baronii penali, chiar dacă aceştia au încălcat legea şi se află în spatele gratiilor. Premierul a declarat că nu se dezice nici de preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu şi nici de preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

„La Mehedinţi vom lua mai multe voturi. Nu mă dezic nici de Duicu, nici de Prioteasa, doar pentru că sunt din judeţe unde PSD stă foarte bine. (…) Ştiam cu toţii acest lucru, că aşa va fi până în noiembrie”, a declarat Victor Ponta. Acesta nu s-a putut abţine şi a spus că au încetat controalele la Primăria Piatra Neamţ, după ce „Pinalti” a trecut la Mişcarea Populară. „Să-i spun şi lui Duicu să treacă la PMP? Nu, asta e!”, a mai spus Ponta.

Adrian Duicu, preşedinte al CJ Mehedinţi, şi Constantin Popescu, lider al PSD Orşova, au fost arestaţi, în noaptea de joi spre vineri, pentru 30 de zile. Duicu este acuzat de DNA de trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, instigare la dare de mita, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz în serviciu şi folosirea influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite.