Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Politicieni vâlceni activează în spaţiul virtual

SOCIALIZARE. La ora actuală, cea mai cunoscută reţea de socializare este  Facebook, care pare să fi atras ca un magnet mare parte dintre politicienii vâlceni. Cei care şi-au făcut conturi pe FB sunt , de obicei, figuri politice din opoziţie şi mai puţin din arcul puterii. Victor Popescu (PNL), Bogdan Almaşi (PDL), Bogdan Pistol (PNL), Romeo Rădulescu (PDL), Emilian Frâncu (PNL), Cristian Buican (PNL) sau Vasile Bleotu (PSD) sunt doar câteva dintre personalităţile politice locale care au încercat să treacă dincolo de barierele Internetului. În timp ce unii dintre ei nu au cine ştie ce activitate pe Facebook, alţii se pot lăuda cu sute de prieteni. Mai mult, câţiva sunt deja fani ai jocului de simulare care a înnebunit o lume întreagă, „Farmville”.

Consilierul judeţean PDL, Bogdan Almaşi, are peste 70 de prieteni şi o groază de fotografii. Unul dintre ultimele sale comentarii de pe perete sună cam aşa: „Se apropie de final !!! 😉 Suntem la punctul culminant!!!”. Potrivit postărilor sale de pe Facebook se declară un fan înrăit al formaţiei U2 şi împarte cu prietenii tot felul de filmuleţe amuzante, găsite pe Youtube. Din când în când, el postează şi citate, mai mult sau mai puţin celebre, în care pare însă să creadă cu tărie. Iată unul dintre ele: „Învaţă să trăieşti, să iubeşti şi să crezi!” Almaşi este un „client” destul de vechi al platformei de socializare şi un jucător înrăit al aplicaţiei „Farmville”.

Totuşi, legăturile sale cu spaţiul virtual nu se opresc aici. Democrat-liberalul şi-a făcut, nu de prea multă vreme, şi un blog unde a început să scrie impresii personale despre politica vâlceană. Textele sale sunt destul de acide, alesul judeţean lovind, mascat ce-i drept, şi în colegii de partid. Cele mai multe şi dure acuze le aduce însă preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, despre care spune că e un individ lipsit de viziune. De criticile lui Bogdan Almaşi nu a scăpat nici vicepreşedintele Consiliului, Dumitru Persu, căruia i-a sugerat, recent, să se retragă în casa de la Măldăreşti. Atacurile pedelistului, spun cei din PSD, sunt destul de ciudate în condiţiile în care pe masa celor doi conducători de judeţ se găsesc mai multe somaţii de plată ale acestuia.

Frâncu şi Bleotu, feţe noi pe FB

Senatorul PNL, Emilian Frâncu, are la rândul său cont. Parlamentarul şi-a postat câteva fotografii de la Senat, dar şi din campania electorală, într-o mare de oameni. Liberalul şi-a postat şi o fotografie de la o conferinţă de presă, unde apare lângă Gheorghe Ioniţă şi Ion Popescu, în care gesticulează, ca de obicei, de mama focului. Frâncu mai are o poză şi cu colegii din PNL, stând mândru ca o statuie.

Cel mai „tânăr” utilizator al Facebokk-ului dintre politicieni  vâlceni este parlamentarul PSD, Vasile Bleotu, care are o singură poză, cea de pe site-ul Camerei Deputaţilor. Pe peretele său a apărut şi un mesaj, singurul de altfel, din partea unei doamne: „Salut, colega! Mă bucur că dai un semn electronic de viaţă”.

Popescu, grădinar virtual

Colegul de partid al lui Frâncu, tânărul consilier local Victor Popescu, este unul dintre împătimiţii jocului de grădinărit virtual. El a strâns până acum 65 de prieteni. Oricât ar fi de ocupat, penelistul îşi găseşte timp să cultive plante şi legume virtuale şi să colecţioneze viţei rozi, verzi sau albaştri. Mai mult, el este recunoscut ca fiind un vecin de toată isprava, fertilizând de zor fermele prietenilor săi de pe FB.

Bogdan Pistol (PNL), care şi-a deschis cont în scop electoral – în momentul în care a candidat pentru Primăria Râmnicului, are un număr record de prieteni: aproape 800. Cu toate că a avut o activitate demnă de invidiat pe platforma de socializare în perioada în care se afla în campanie electorală, de ceva vreme liberalul nu a mai postat niciun mesaj pe peretele său. În schimb, şi acum mai există o sumedenie de poze cu el din campania electorală sau împreună cu familia. Fanele îl pot admira pe tânărul politician, jumătate dezbrăcat, scăldându-se, împreună cu fiul său, într-o piscină. Potrivit informaţiilor postate la profilul său, politicianul ascultă: Deep Purple, Led Zeppelin, Pink Floyd şi Antract.

Romeo Rădulescu vrea să fie profund

Printre cei atinşi de febra Facebook se numără şi primarul Râmnicului, Romeo Rădulescu, care şi-a publicat pe contul său o sumedenie de fotografii, care-l înfăţişează în mai multe ipostaze. Edilul  e destul de activ, răspunzând mesajelor şi solicitărilor venite din partea cetăţenilor. Gurile susţin, însă, că răspunsurile nu ar fi, totuşi, date de primar, ci de consilierii săi care-i verifică, zilnic, pagina de internet. Ca să pară profund, democrat-liberalul şi-a postat şi câteva citate celebre, citate de George Washington, Abraham Lincon şi Theodore Roosvelt. El are peste 600 de prieteni şi potrivit postărilor sale este un mare iubitor de maşini şi muzică. Ca gen muzical, el preferă rockul, trupele sale favorite fiind: Metallica, U2, Cargo, Pasărea Colibri, Pheonix, Antract şi AC/DC. Printre filmele sale preferate se numără Scarface, producţie inspirată din viaţa mafiotului Al Capone, iar ca emisiune de televiziune, cea mai des vizionată este „România, te iubesc” . În materie de cărţi, Romeo Rădulescu preferă: „Cel mai iubit dintre pământeni” şi „Moromeţii”.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU