Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Politician din VÂLCEA vrea să aducă HACKERII pe calea cea bună

Municipiul Râmnicu Vâlcea este recunoscut în plan internațional ca un centru al criminalității informatice, fiind denumit în presa străină ca Hackerville. Faima ni s-a dus datorită hackerilor din Vâlcea, care au produs, în ultimii 15 ani, prejudicii de milioane de euro. Spre acest fenomen și-au îndreptat atenția și politicienii din Vâlcea, care sunt deciși să facă ceva util cu această inteligență a tinerilor din Vâlcea. Romulus Bulacu, consilier județean PNL și unul dintre importanții lideri ai liberalilor din Vâlcea ia în calcul crearea unui centru de performanță în zona IT.

„Există o imagine la nivel naţional cum că municipiul Râmnicu Vâlcea este un centru al criminalităţii informatice. Chiar dacă nu este neapărat aşa, cu siguranţă avem mulţi tineri talentaţi în zona de IT. Şi nu văd de ce nu am putea încuraja în mod organizat aceşti tineri să-şi dezvolte cunoştinţele şi abilităţile informatice într-o direcţie bună. Pe scurt, mă gândesc la înfiinţarea cu ajutorul autorităţilor locale a unui Centru de performanţă în zona IT. Nu necesită o investiţie foarte mare, pentru că, până la urmă, vorbim doar de asigurarea unui spaţiu dotat cu computere şi conexiune la internet. Tinerii liceeni ar putea participa gratuit la cursuri care să le permită să-şi îmbogăţească cunoştinţele în acest domeniu, să înveţe limbaje de programare, care să aibă căutare şi, de ce nu, chiar să dezvolte proiecte informatice pentru comunitatea locală. În acest fel îi putem direcţiona în mod pozitiv şi chiar îi putem ajuta să se specializeze şi să-şi găsească mai uşor de lucru. Chiar şi cei care sunt la prima abatere şi primesc o condamnare uşoară pot fi reintegraţi şi ajutaţi să dezvolte proiecte informatice care nu încalcă legea şi vin in sprijinul judeţului nostru”, a declarat Romulus Bulacu pentru Viața Vâlcii.

În campania electorală pentru alegerile locale din iunie 2016 și primarul Mircia Gutău s-a arătat interesat de crearea unui astfel de centru, ba chiar a avut și întâlniri cu mai mulţi oameni de afaceri la Cluj pentru a crea la Râmnicu Vâlcea un Centru IT, pentru a pune hackerii la treabă şi a face din ei oameni cinstiţi. În opinia lui Gutău, un astfel de centru ar crea sute de locuri de muncă, iar tinerii ar putea fi plătiți cu salarii cuprinse între 1.000 și 1.500 de euro.