Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

POLITICA LUI PONTA: Şeful Poliţiei Române să fie numit politic

Şeful Poliţiei Române va fi un politruc. Aceasta este dorinţa lui Victor Ponta, care, în an electoral, a încropit rapid un proiect de lege care să legifereze dorinţa mai-marelui pesedist. Conform proiectului, poziţia de şef al Poliţiei Române ar urma să fie ocupată de un demnitar asumat politic, cu rang de secretar de stat. Funcţia, pe care Victor Pnta doreşte să o transforme într-una politică, până acum a fost ocupată de un militar de carieră. Proiectul de lege prevede ca inspectorul general al Poliţiei Române să fie numit prin decizie a premierului, la propunerea ministrului de Interne. Sindicatele din Poliţie, dar şi Opoziţia în acuză pe Victor Ponta că încearcă să transforme Poliţia într-o sinecură politică.

Unicul articol al textului de lege privind funcţionarea Poliţiei Române subliniază că numirea şefului Poliţiei de către prim-ministru ar întări rolului acestuia în adoptarea deciziilor strategice. În plus, ar asigura un nivel de reprezentare adecvat al Poliţiei Române. „Inspectoratul General al Poliţiei Române este condus de un inspector general, cu rang de secretar de stat, numit prin decizie a primului ministru, la propunerea ministrului afacerilor interne, după consultarea Corpului Naţional al Poliţiştilor”, se arată în articol.

Deocamdată, proiectul Guvernului a trecut de Comisia de apărare a Senatului şi urmează să fie supus votului în plenul acestei camere.