Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

POLITICA LUI PONTA: Creşterea accizei la carburanţi se menţine în continuare

Acciza la carburanţi va fi aplicată din luna aprilie, în paralel cu introducerea unor măsuri fiscale care să permită recuperarea unei părţi din această acciză, a anunţat premierul Victor Ponta.

„O avem în buget, o aplicăm, am discutat împreună cu Petrescu şi Şova (ministrul Finanţelor şi cel al Transporturilor – n.r.), cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Transportatorilor, pentru că, într-adevăr, trebuie să găsim măsuri fiscale care, pe de-o parte, să păstreze competitivitatea, iar, pe de altă parte, să combată concurenţa neloială şi evaziunea fiscală”, susţine Victor Ponta.

Guvernul va adopta un set de măsuri prin care „transportatorii corecţi, cu facturi” să poată recupera o parte din acciza care urmează să fie introdusă la carburanţi din luna aprilie.

Preşedintele Traian Băsescu i-a trimis o scrisoare premierului Victor Ponta în care a reluat cererea privind renunţarea la creşterea anunţată a accizei la carburant. Şeful statului a menţionat că măsura ar genera o presiune mult prea mare şi inutilă asupra mediului economic şi asupra consumatorului.