VOT. Duminică, 7 noiembrie, la Teatrul Anton Pann din municipiu a avut loc Delegaţia Permanentă a PNL Vâlcea, ocazie cu care au fost stabiliţi, oficial, candidaţii pentru fotoliile de deputaţi şi senatori. De asemenea, a fost prezentată şi o analiză politică, la nivel judeţean, a organizaţiilor de partid, precum şi punctele nevralgice, identificate de liberali, care trebuie remediate până la alegerile parlamentare din 9 decembrie. Pe surse, am aflat că întâlnirea de partid a fost una lipsită de discuţii aprinse, dialogul purtându-se, în principal, pe marginea candidaturilor la parlament.
Delegaţia Permanentă a PNL, de la sfârşitul săptămânii trecute, a avut 9 puncte pe ordinea de zi, unul dintre cele mai importante fiind, aşa cum era de aşteptat, desemnarea candidaţilor pentru Parlamentul României.
În numerele trecute ale publicaţiei noastre, anticipam că Traian Dobrinescu, fostul şef de campanie al primarului Emilian Frâncu, se numără printre personajele politice favorite pentru câştigarea competiţiei interne de partid. Astfel, politicianul-filozof a fost desemnat, de membrii de partid cu putere de decizie, candidatul PNL în Colegiul Râmnicu Vâlcea Nord, obţinând 92 de voturi, în timp ce contracandidatul său, viceprimarul Râmnicului, Gheorghe Ioniţă, doar 46.
Surse demne de încredere din interiorul partidului ne-au informat că vicele Ioniţă a luat cuvântul în cadrul Delegaţiei Permanente, sugerând ca numele său să fie trecut pe buletinul de vot, căci acesta nu se afla menţionat, probabil, dintr-o regretabilă eroare a colegilor de partid. Printre cei care au avut o serie întreagă de nemulţumiri s-a aflat şi consilierul judeţean Gheorghe Folea care s-a arătat foarte supărat de faptul că, în campania pentru alegerile parlamentare din acest an, liberalii trebuie să-i susţină, pentru un fotoliu de deputat sau de senator, pe colegii lor de alianţă, Vasile Bleotu, Laurenţiu Coca sau Dan Mazilu. Ba, mai mult, aceeaşi părere a fost împărtăşită şi de primarii PNL, care au spus că, indiferent de situaţie, vor face tot posibilul să-şi susţină candidaţii proprii la alegerile parlamentare, lăsând să se înţeleagă că nu intenţionează să facă campanie pesediştilor. Suntem ferm convinşi că şi reciproca e valabilă.
Menţionăm că deşi şi-a depus dosarul de candidatură pentru un mandat de deputat, consilierul judeţean Victor Stănculescu nu a mai dorit să participe la competiţia internă de partid, considerând, probabil, că zarurile fuseseră aruncate chiar înaintea votului din interiorul partidului.
Rocada
Traian Dobrinescu, cel care a fost desemnat de PNL candidat, la Camera Deputaţilor, în Colegiul Râmnicu Vâlcea Nord, este un individ despre care ziarul nostru a scris destule articole, în care menţionam, aproape de fiecare dată, că liberalul este desprins de realităţile politice, sociale şi economice ale momentului, având impresia că poezia şi politica se împletesc sublim.
Adrănel Cotescu, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a fost şi el desemnat să candideze, la Senat, pentru un fotoliu în Colegiul Râmnicu Vâlcea, privind, din totalul de 148 de voturi, doar 9 împotrivă. Marea surpriză, în ceea ce priveşte validarea candidaturilor, a constituit-o cea a omului de afaceri Dan Niţu, care-şi va încerca şansele pentru Senat, în Colegiul Brezoi-Horezu, ce i-a aparţinut edilului municipiului, Emilian Frâncu. Acest lucru a fost posibil datorită faptului că ministrul Dezvoltării, Eduard Hellvig, a renunţat la candidatura pentru un colegiu din Vâlcea, optând pentru Ilfov.
În aceste condiţii, deputatul Cristian Buican, preşedintele PNL Vâlcea, în urma acestei rocade, a fost desemnat, cu un număr total de voturi – 148 – să candideze în Colegiul Brezoi.
OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU
Lasă un comentariu