Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PNL i-a pus gând rău lui Victor Ciorbea

Partidul Naţional Liberal consideră că se impune revocarea lui Victor Ciorbea din funcţia de avocat al Poporului pe motiv că acesta nu a atacat nicio ordonanţă de urgenţă a guvernului, care ulterior a fost declarată neconstituţională de Curtea Constituţională a României.

Prin vocea senatorului PNL, ALun Tişe, se doreşte reunirea Permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor pentru începerea demersurilor de revocare a lui Victor Ciorbea din functia de Avocat al Poporului deoarece acesta a devenit „dusman al Poporului” si „o sluga a lui Victor Ponta”.

„Am facut o analiza a activitatii de Avocat al Poporului a lui Victor Ciorbea si am ramas stupefiat. In 2014 au fost doar trei sesizari de neconstutionalitate pe legi mai vechi de 2008, dar nicio sesizare pe OUG. Avocatul Poporului a devenit institutia dusmanului poporului, iar Ciorbea este avocatul politic al PSD si o sluga a lui Victor Ponta. Victor Ciorbea a ales cu buna stiinta sa ignore toate solicitarile de la ONG-uri, partidele de opozitie, cetateni, pentru a le proteja drepturile in raport cu Guvernul care a facut abuzuri prin OUG. Motiv pentru care am cerut Birourilor Permanente inceperea procedurilor pentru revocarea din functie a Avocatului Poporului pentru incalcarea Legii de functionare, pentru ca in 2014 nu a atacat nicio OUG la CC desi, ulterior, acestea au fost declarate neconstitutionale de catre CC”, a spus Tise.