Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PNL blochează activitatea Primăriei Râmnicu Vâlcea! Matei ameninţă cu plângeri penale! (VIDEO)

O nouă şedinţă la Primăria Râmnicu Vâlcea cu scandal, aşa cum ne-au obişnuit în ultima perioadă „minunaţii” noştri consilieri locali liberali. În disperarea lor să pună mâna pe putere, peneliştii încearcă prin orice metodă, chiar dacă este nelegală, să îi ia atribuţiile de primar interimar pesedistului Ion Gigi Matei.

Şi la ultima şedinţă de marţi, 30 iunie 2015, au încercat aceleaşi lucru, cu aceleaşi documente copy-paste ca şi în şedinţele precedente, doar cu o altă tactică.

Aşadar, liberalii au decis să boicoteze majoritatea punctelor de pe ordinea de zi, votând împotriva copiilor, împotriva simplilor cetăţeni din Râmnic şi chiar împotriva constructorilor.

Sigur, au existat şi puncte de pe ordinea de zi pentru care PNL şi-a dat votul, însă, pentru a înţelege tactica liberalilor, trebuie să spunem că acolo aveau un interes. Mai exact, un vot pro pe care l-au dat liberalii îl viza direct pe unul dintre colegii lor de partid, Gheorghe Obogeanu, ce vrea să-şi construiască un spaţiu comercial pe strada Lespezi.

Dar, când a fost vorba să voteze pro pentru ca elevilor de la General Magheru să le fie achiziţionat un xerox necesar acum, în timpul bacalaureatului, sau când s-a pus problema să le acorde copiilor cu necesităţi speciale de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Băbeni un spaţiu pentru activităţi, liberalii lui Buican s-au împotrivit şi au refuzat constat să ridice mâna şi să voteze pentru aceşti copii.

La acest ultim punct la care facem referire, a existat şi un moment ilar între consilierii Pruteanu şi Panduraşu. În timpul votului, Panduraşu (care a migrat iniţial de la PNL la PSD, iar acum este iar în cârdăşie cu liberalii) a vrut să voteze pentru acei copii de la Băbeni, însă liberalul Pruteanu a reacţionat prompt şi, în văzul tuturor, i-a făcut semn să coboare mâna şi să voteze împotrivă. Jenant!

În final, după ce au blocat întreaga activitate a Primăriei Râmnicului, consilierii locali PNL l-au ales, din nou, pe Edi Vârlan viceprimar cu atribuţii de primar. Asta în ciuda faptului că secretarul primăriei, Ion Didoiu, i-a atenţionat încă o dată că documentele lor nu sunt legale, refuzând în acelaşi timp să-şi pună viza de legalitate şi urmând să trimită proiectul de hotărâre către Prefectura Vâlcea, pentru ca prefectul să decidă dacă va ataca în contencios sau nu.

Matei ameninţă…

Actualul primar interimar, Ion Gigi Matei, a reacţionat şi el după spectacolul oferit de liberali şi i-a ameninţat pe liberali că le va face plângeri penale pentru abuz în funcţie dacă mai blochează activitatea Primăriei Râmnicu Vâlcea.

„Din păcate se prelungeşte acest spectacol prost dat de reprezentanţii PNL. Să vii aici, să te pui în faţa camerelor de luat vederi şi să ştii că ai o responsabilitate, dar să nu faci nimic, este de neconceput. Acest joc prost are nişte urmări. Azi nu au fost aprobate plăţi către constructori, care stau cu sute de angajaţi de luni de zile neplătiţi. Sunt bani de la Guvern, de la Ministerul Dezvoltării, bani pentru care eu m-am zbătut foarte mult, dar care nu pot ajunge la salariaţi.

Este inacceptabil să ajungem să ne batem joc de o instituţie care trebuie să fie reprezentativă pentru oraşul nostru. Sper să înţeleagă până la urmă că, dacă se adună prin cârciumi şi ia decizii, nu înseamnă că trebuie să şi conducă oraşul. Repet, acest joc trebuie să înceteze, pentru că afectează interesele comunităţii. (…) Dacă vor continua să blocheze activitatea instituţie, vor trebui să plătească. Le voi face plângeri penale pentru abuz în funcţie” – a spus primarul Ion Gigi MATEI.

Vocea Valcii Youtube