Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Peste 200 de milioane euro pentru extinderea rețelei de apă – canal din județul Vâlcea

„În data de 2 noiembrie 2022, la sediul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene a avut loc semnarea de către reprezentanții Ministerului și de către reprezentanții firmelor ADI APA Vâlcea a deschiderii finanțării pentru Proiectul Investiții propuse prin POIM pentru sistemele de canalizare prioritare. Acest proiect primește o finanțare nerambursabilă de 260 de milioane de euro în cadrul POIM (Programul Operațional Infrastructură Mare) 2014-2022. Cei 260 de milioane de euro vor fi investiți atât în zonele urbane ale județului nostru, cât și în cele rurale pentru a extinde rețeaua de alimentare cu apă și pe aceea de canalizare, precum și pentru a moderniza rețelele deja existente. Astfel se vor realiza 1000 de kilometri de rețele de apă, 1000 de kilometri de canal, 30 de stații de apă, respectiv de epurare. Beneficiari direcți ai acestei investiții de 260 de milioane de euro vor fi peste 100.000 de cetățeni ai județului Vâlcea. Merită semnalat în acest context că la aceeași întâlnire, Ministerul a deblocat 20 de milioane de euro destinați plăților realizării unei faze anterioare a proiectului la Ocnele Mari și în cartierul Goranu al municipiului Râmnicu Vâlcea.
Parlamentarii liberali vâlceni, deputat Cristian Buican, deputat Laurențiu Cazan, senator Claudia Mihaela Banu, primarii și aleșii locali și județeni ai PNL salută acest eveniment important – la finanțarea și realizarea căruia au fost principalii contribuitori – care le încununează eforturile depuse de-a lungul a mai multor ani pentru extinderea și modernizarea sistemului de apă și canalizare. Realizarea finanțării acestui important proiect de către un guvern condus de premierul liberal Nicolae Ciuca împlinește eforturile făcute de primarii și parlamentarii liberali pentru dezvoltarea județului și creșterea confortului cetățenilor.

Deși această remarcabilă investiție este rezultatul inițiativei și demersului făcute de către liberali, în mod regretabil, reprezentanții PSD – care nu numai că nu au sprijinit proiectul, dar l-au și ironizat, încercând să-l blocheze – au încercat să se insinueze printre aceia care au susținut-o. Este doar încă una, din lungul șir de manipulări, de manevre lipsite de onestitate, făcute de către PSD-iști prin pretenția de a-și atribui merite pentru munca altora. Nu mai departe decât săptămâna trecută, PSD Vâlcea a folosit o manevră asemănătoare în legătură cu realizarea drumului expres Tigveni-Râmnicu Vâlcea – Drăgășani – Găneasa.

Salutând încă o dată acest eveniment care încununează munca noastră de mai mulți ani, îi asigurăm pe cetățeni că vom continua să lucram cu devotament pentru binele comunității noastre” • Filiala PNL Vâlcea