Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Pesediştii vâlceni i-au dat votul de încredere lui Ponta on-line

Vineri, 12 septembrie a.c., în sala mare a Consiliului Judeţean Vâlcea a avut loc congresul extraordinar al PSD, organizat, în premieră în România, prin transmisiune on-line. La Vâlcea au fost prezenţi peste 500 de pesedişti, care au adoptat o rezoluţie în acest sens. Prin acest document, social-democraţii precizează că îl desemnează pe Victor Ponta drept candidat la funcţia de preşedinte al României şi îi invită pe membrii şi simpatizanţii partidului, precum şi pe cetăţenii români, să susţină candidatura liderului social-democraţilor.

La Vâlcea, pesediştii au arătat că sunt trup şi suflet lângă liderul lor, scandând minute în şir: „Ponta, preşedinte!”. Ion Cîlea, preşedintele PSD Vâlcea, deputatul Constantin Rădulescu – preşedintele executiv al PSD Vâlcea şi Dumitru Persu – secretarul executiv, au fost unii dintre cei mai înfocaţi susţinători ai prezidenţiabilului social-democrat, ei rugându-şi colegii de partid să se implice cu toate forţele pentru a-l scoate pe Victor Ponta preşedinte al României.

Cîlea către primarii PSD: „Înţelegeţi că nu sunt bani!”

Cu ocazia Congresului extraordinar al PSD, Ion Cîlea, preşedintele social-democraţilor din Vâlcea, a încercat să îi liniştească pe primarii care sunt nemulţumiţi că nu au primit fonduri pentru calamităţi. Cîlea le-a mărturisit edililor că nu sunt bani la bugetul de stat pentru a fi alocaţi în teritoriu şi că nu există rea-voinţă din partea premierului Victor Ponta. Ba mai mult, liderul PSD Vâlcea a declarat că vinovaţi pentru lipsa de fonduri la buget sunt guvernanţii trecuţi care au îndatorat ţara şi nu au făcut nimic. „M-am întâlnit cu premierul Victor Ponta şi i-am spus: «Domnule prim-ministru, suntem în aer, avem judeţul complet distrus, atât pe drumurile judeţene, cât şi pe drumurile comunale». Mi-a spus că a făcut un apel la UE şi dintr-un fond solidaritatea s-ar putea să ne dea bani pentru remedierea tuturor efectelor calamităţilor naturale. Eu cred că până la urmă vom găsi soluţii, iar nouă la Vâlcea ne-a mai dat acea sumă… Sigur, mică! Cineva spunea că a dat mai mult la Gorj, Dolj… Eu zic că ne-a dat exact cât în toate cele patru sau cinci judeţe care au fost calamitate în ultima perioadă. Vă rog să înţelegeţi că nu sunt bani! Noi trebuie să plătim datoriile celorlalţi făcute pe furăciuni, pe lucruri de nimic. Nu se vede nimic făcut în ţară, dar noi trebuie să plătim aceste datorii. Trece luna, vine scadenţa datoriilor şi lucrurile sunt foarte complicate din acest punct de vedere. De aceea, vă rog şi vă chem să acţionăm cu aceeaşi tenacitate în lupta care ne aşteaptă pentru alegerea viitorului preşedinte al ţării. La scrutinul din noiembrie ne vom confrunta cu adversari politici a căror tenacitate şi forţă nu trebuie subestimată. De aceea, susţin că este necesar să folosim din plin experienţa, expertiza şi atuurile fiecărui militant şi simpatizat al PSD” – a spus Ion Cîlea.