Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Persu cel mic pleacă din PSD

DEMISIE. Consilierul local Mihăiţă Persu s-a hotărât să-şi dea demisia din PSD. Tânărul pesedist a luat această decizie după alegerile din partid de săptămâna trecută, când actuala conducere şi-a impus, prin jocuri de culise, noua structură de conducere a partidului, respectiv cele 15 funcţii de vicepreşedinte.

Alegerile interne din PSD nu au adus schimbări majore în structura de conducere a partidului, primele trei funcţii din partid: preşedinte, prim-vicepreşedinte şi secretar, revenind aceloraşi persoane, iar la vicepreşedinţi surprizele au fost foarte mici. Lista persoanelor nominalizate a fost întocmită de liderii partidelor şi supusă votului unui consiliu judeţean constituit discutabil, deoarece nu respecta reglementările din statut. Conform acestuia, Consiliul Judeţean al PSD trebuia să fie constituit din 181 de membri, în final, la cererea capilor PSD s-a ajuns la 212 membri. Aceeaşi situaţie s-a întâmplat şi la constituirea Comitetului Executiv, unde de la 65 de membri s-a ajuns la 80.

Consilierul local Mihăiţă Persu a candidat pentru  funcţia de vicepreşedinte al PSD şi a pierdut cu diferenţă de câteva voturi. Persu ar fi intrat pe lista suplimentară dacă nu ar fi votat împotriva majorării numărului de vicepreşedinţi de la 15 la 19, aşa cum propusese Ion Cîlea. Consilierul a declarat că s-a săturat de jocurile de culise din partid şi de faptul că actuala conducere a partidului refuză în continuare să formeze o generaţie nouă capabilă să conducă partidul după ieşirea lor din scenă.

,,M–am hotărât să plec din PSD, pentru că este foarte clar că nu se va schimba nimic. Actuala conducere a partidului refuză să formeze o nouă generaţie, este foarte clar asta. S-a văzut la conferinţa judeţeană de sâmbătă, unde aceeaşi oameni au ocupat aceleaşi funcţii, cu mici excepţii. Ion Cîlea şi Dumitru Persu fac 70 de ani şi sunt tot în fruntea partidului, încă 4 ani de acum înainte. După plecarea lor se va crea un gol, pentru că nu au promovat şi alte persoane. Nu mă interesează că-mi pierd funcţia de consilier local. Atâta timp cât eu mă situez în opoziţie cu propriul meu partid mi se pare o aberaţie să fac opoziţie în CL pentru PSD. Tot timpul am fost privit ca un ,,extern”, deşi am activat în PSD. Tot timpul m-au asociat cu secretarul Dumitru Persu şi m-au ,,taxat” pentru că port acelaşi nume. Pentru mine, conferinţa de sâmbătă a fost una tristă, pentru că s-au încălcat foarte multe prevederi ale statutului. Personal, am obţinut un punctaj destul de bun, 90 de voturi în condiţiile în care Ion Matei, preşedintele organizaţiei municipale a obţinut doar 120 de voturi. M-a deranjat faptul că foarte multe persoane au fost alese în aceste funcţii prin jocuri de culise, nu pe merit. Dacă acceptam varianta propusă de Ion Cîlea, de suplimentare a numărului de vicepreşedinţi, eram în funcţie acum. Am refuzat pentru că eu consider că nu poţi să schimbi un statut în funcţie din dorinţa unuia sau altuia. Deocamdată nu am luat o decizie în ceea ce priveşte viitorul meu politic, am timp”, a declarat Persu.

Deşi consilierul social-democrat a refuzat să-şi declare apartenenţa către un nou partid, surse din PC au declarat că ar fi interesate de racolarea acestuia, dacă acesta va accepta oferta lor şi nu a celorlalte partide care-l curtează de ceva timp. Conservatorii ar fi dispuşi să-i ofere şefia organizaţiei municipale, mai ales că  alegerile vor avea loc în scurt timp.

DANA NEDESCU