Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Pensiile speciale care au fost tăiate vor fi reîntregite

Senatorii vor reîntregirea pensiilor speciale, care au fost tăiate în 2010. Beneficiari ar fi militarii, poliţiştii, funcţionarii publici din Parlament, personalul diplomatic şi consular, precum şi cei care fac parte din personalul auxiliar al instanţelor de judecată. La aceste categorii se adaugă personalul aeronautic civil şi cel al Curţii de Conturi.

Proiectul a fost iniţiat de deputaţii PSD şi, dacă va fi aprobat, toate aceste categorii de pensionari ar urma să primească eşalonat, timp de trei ani, banii tăiaţi din august 2010.

Propunerea legislativă este deocamdată analizată de senatorii din Comisia de muncă, iar discuţiile vor fi reluate abia după alegerile din 25 mai.

„Este o iniţiativă legislativă depusă de un grup de deputaţi PSD prin care se doreşte clarificarea pensiilor de serviciu în categoria celor care fac parte din personalul auxiliar din instanţe, personalul aeronautic, cei care au lucrat în Parlament. Au venit amendamente absolut normale, aplicarea legii de la 1 ianuarie 2015, dacă va trece în formula asta, va duce la clarificarea situaţiei, pentru că discutăm de persoane care au intrat în pensie după august 2010, de când s-a dat această lege” – susţine senatorul PSD, Laurenţiu Coca.