Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PENIBIL! Cristian ILIESCU a fost „răzgândit”

Aşa cum era de aşteptat şi cum VOCEA VÂLCII a previzionat, consilierul judeţean Cristian Iliescu a apărut la şedinţa din data de 30 septembrie a.c. de la Consiliul Judeţean Vâlcea. Mândru de el şi de barba lui, Cristian Iliescu s-a aşezat frumuşel pe locul lui, ca un elev cuminte ce este.

După ce l-a certat naşul (n.r. – Cristian Buican) şi i-a dat şi câteva bomboane mentolate, Iliescu şi-a reevaluat colegii şi s-a întors la CJ, votul său făcând clar diferenţa. Consiliul de Administraţie al CET a fost dinamitat cu scorul de 16 la 15 pentru liberali.

O demisie cu urmări… aşteptate

Mai mulţi consilieri judeţeni i-au cerut lui Cristian Iliescu să nominalizeze infractorii din CJ însă acesta a dat nişte răspunsuri lapidare şi o tot dădea cu instituţiile statului, fără a spune, însă, nimic concret.

„Vreau să le mulţumesc reprezentanţilor mass-media care au reprodus cu acurateţe şi cu extraordinar profesionalism declaraţiile mele. Pe de altă parte, documentele aflate în posesia mea referitoare la contracte ale colegilor noştri din Consiliul Judeţean cu societăţi subordonate CJ sau cu direcţii ale acestuia începând de luni se află în posesia organelor statului, care s-au autosesizat în urma declaraţiilor mele.

Am revenit asupra demisiei pentru că eu consider că lupta pentru normalitate se dă mult mai uşor din interiorul Consiliului decât din afara lui”, le-a spus Cristian Iliescu colegilor săi consilieri judeţeni.

Bogdan Pistol îl consideră supravieţuitor pe Iliescu

Consilierul judeţean Bogdan Pistol a găsit o explicaţie pertinentă pentru gestul lui Iliescu, spunând că acesta are o nouă interpretare a demnităţii, alegând viaţa. Pistol a făcut o scurtă incursiune în istoria noastră milenară plină de trădători, de la Decebal până în prezent.

“Nu intenţionez să sar în ajutorul colegului Iliescu, dar despre chestiuni de genul acesta s-a mai vorbit de la Scrisoarea a III-a încoace, iar ca interpretare a gestului noi avem o tradiţie… de la întâlnirea lui Decebal cu Traian, în momentul în care a fost învins, până la întâlnirea lui Mihai Viteazul cu căpitanul trimis de generalul Basta, până la Constantin Brâncoveanu, sacrificat de sultanul Ahmet, sau la noi la CJ Vâlcea, Alina Lupu şi Claudia Militaru, care şi-au dat demisia, cred că domnul Iliescu are o nouă interpretare a demnităţii, alegând viaţa”, a comentat Bogdan Pistol.

Răzgândeala lui Iliescu i-a uimit pe pesedişti

Vicepreşedintele CJ Vâlcea, social-democratul Dumitru Persu, s-a arătat nedumerit de atitudinea lui Cristian Iliescu şi l-a întrebat pe acesta care au fost resorturile pentru care s-a răzgândit. Evident că nu a primit un răspuns.

„Aş vrea să îl felicit pe domnul Iliescu pentru faptul că s-a hotărât, după lungi şi îndelungate analize să revină într-o structură a administraţiei judeţene astfel încât să poată lupta din interior. Însă, singurul lucru care mă nedumereşte într-un mod decisiv este întrebarea: ce resorturi v-au împins domnule Iliescu să treceţi de la afirmaţia că nu staţi la masă cu escrocii şi cu hoţii, şi preferaţi să plece, ce s-a întâmplat între timp: au plecat escrocii, hoţii de la CJ, sau aţi ajuns la o înţelegere? Consider că sunt întrebări legitime.

Vă sfătuiesc domnule coleg vizavi de ultimele afirmaţii ale dvs. ca materialele pe care le-au înaintat structurilor statului român cu privire la conflictul de interese al unor reprezentanţi din CJ să-i menţionaţi nominal, sau măcar să spuneţi dacă sunt din arcul PNL sau PSD. Dacă nu puteţi să le nominalizaţi cu curaj şi bărbăţie … atunci mai bine tăceaţi”, a spus Dumitru Persu.