Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Pe cine ar putea susține Băsescu la președinție

Preşedintele Traian Băsescu pledează pentru unificarea Dreptei în România, pentru o dreaptă puternică şi reprezentativă, care să conteze în peisajul politic naţional. De aceea, la emisiunea „Evenimentul zilei” de la B1TV, Traian Băsescu nu s-a sfiit să vorbească despre cum vede el o posibilă unificare a dreptei. Mai mult, acesta a dezvăluit şi o întâlnire a lui cu Vasile Blaga.

„Acum trei săptămâni m-a sunat Blaga, ne-am întâlnit. L-am întrebat care e subiectului, «păi ce facem cu Dreapta?». Părerea mea e că unificarea trebuie făcută înainte de europarlamentare, pentru a se obține un rezultat apropiat de PSD. Lunea următoarea și-au lansat candidat, competiție internă, a fost o neacceptare a unificării Dreptei. S-a pus punct, dar am conștiință împăcată, am avut șansa să fiu întrebat și dacă am fost întrebat am spus. Dacă nu se poate, măcar Mișcarea Populară și Forța Civică ar trebui să facă o fuziune până atunci. Cred că e o soluție bună, pentru că ambele partide au avantajele lor. PMP încă nu e finalizat la înregistrare, e un lucru bun. Eu nu voi fi dădaca lor. Dacă vor înțelege să o facă foarte bine”, a declarat preşedintele.

Dacă s-ar realiza măcar alianţa dintre Partidul Mişcarea Populară al lui Eugen Tomac şi Forţa Civică a lui Mihai Răzvan Ungureanu, un posibil candidat la preşedinţie ar putea fi chiar fostul premier Ungureanu, care şi-a şi manifestat dorinţa de a intra în această cursă.

Candidatura guernatorului Isărescu la prezidenţialele din 2014, preşedintele Băsescu o consideră o glumă şi atât. „În primul rând sunt convins că nu vrea, îl cunosc bine pe guvernator. Aduceți-va aminte, când am candidat cu Geoană la primărie avea un nivel de încredere mult mai mare decât mine, dar că ministru de externe. Când a intrat să facă ceva unde populația nu-l vedea, l-am făcut din primul tur, a fost cel mai facil adversar pe care l-am avut. Românii l-ar vedea ca pe cel mai bun guvernator”, a mai spus Traian Băsescu la emisiunea „Evenimentul zilei”.