Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PDL Vâlcea, executat la foc automat de conducerea centrală

LINIŞTE. Pedeliştii vâlceni nu mai au voie să se bălăcărească în public, nici pe bani, nici ,,moca”. Directiva a fost transmisă de conducerea centrală a partidului, după scandalul izbucnit între liderii organizaţiei judeţene, respectiv Iuliana Moise şi ministrul Valentin Iliescu, care s-a dovedit a fi câştigătorul acestei runde. Aşa cum a promis, Iliescu le-a închis gura în trei zile, de la ultimul atac real lansat în media locală.

Într-o lume nebună, nebună, nebună şi un guvern pe măsura timpurilor, prefectul Petre Ungureanu pare o persoană destul de normală, chiar dacă declaraţiile aruncate în eter contrazic de cele mai multe ori acest lucru.

Cu puţin timp în urmă, reprezentantul Guvernului în teritoriu spunea că a refuzat să-l execute pe vicepreşedintele Romulus Bulacu pentru că nu a vrut să facă jocul celor două tabere din PDL aflate într-un război permanent pentru preluarea puterii în partid. Ungureanu afirma că Bulacu nu ar fi ajuns vedetă pe posturile naţionale fără ajutorul colegilor de partid care-l vor în afara jocurilor politice la alegerile din 2012.

,,Nu i-am lăsat să facă politică de maidan, politică de cartier. Acolo în PDL sunt nişte interese, au alegeri la partid şi fiecare încearcă să-şi faulteze concurenţa. Au relaţii şi la Realitatea, unde au plecat informaţii de la Vâlcea privitoare la aşa-zisele afaceri ale lui Romulus Bulacu. Nu e atât de important postul de vicepreşedinte al CJ pe cât vor ei să pară. Le-am dat peste mâini, chiar dacă mi-am luat destule. Presa în cap, partidul la picioare, Guvernul la rinichi. Nu mi-a păsat de niciunul şi am făcut ce trebuia pentru că eu trebuie să aplic legea în limite rezonabile”, spunea prefectul democrat-liberal.

Ungureanu avea dreptate. Pedeliştii se bat între ei pe funcţii, atât pentru cele din partid, cât şi pe cele din Parlament şi  Consiliului Judeţean.  Scandalul izbucnit cu două luni în urmă între ministrul Valentin Iliescu şi capii organizaţiei vâlcene s-a soldat în defavoarea vâlcenilor. Paraşutatul de la centru îi are la mână pe toţi, cu toate afacerile ilegale desfăşurate în Vâlcea. Se pare că Iliescu  le-a dezvăluit liderilor de la centru faptul că aceştia au afaceri de milioane de euro în condiţiile în care cotizaţiile către partid sunt destul de mici. Aşa au ajuns cei mai bogaţi şi mai importanţi lideri ai PDL Vâlcea pe lista neagră a conducerii centrale a partidului:Iuliana Moise, Samoil Vâlcu, Romulus Bulacu, Dan Fiera, Sorin Zamfirescu şi chiar şi prefectul Petre Ungureanu, pârât la centru că nu a vrut să-i execute pe vicepreşedintele Bulacu şi viceprimarul Constantinescu, cei doi corupţi care strică imaginea partidului. În timp ce capii organizaţiei judeţene sunt luaţi în vizor de conducerea centrală a partidului, liderul organizaţiei municipale, primarul  Romeo Rădulescu a intrat din nou în vizorul  DNA, pentru o serie de  jonglerii financiare.

Executaţi la foc automat

Se spune că în  spatele fiecărui război a stat o femeie, la PDL Vâlcea a fost să fie Iuliana Moise şi deşi nu este favorita niciunui potentat local, aceasta  a declanşat un adevărat război în filiala vâlceană, un război din care vâlcenii au ieşit destul de jumuliţi de ,,pene”.

Iniţial, războiul s-a dus între ministrul Valentin Iliescu şi Iuliana Moise, preşedinta organizaţiei de femei, dar  Moise şi-a convins colegii să nu-l primească în organizaţia vâlceană, pentru că este un vânător de funcţii bun doar de gură. Iliescu i-a întors complimentul cu vârf şi îndesat  şi ceva în plus, i-a arătat ,,pisica”, moment în care aceasta şi-a cerut mii de scuze cu promisiunea că pe viitor va face ,,ciocul mic”.

,,Doamna Iuliana Moise minte cu neruşinare ca întotdeauna. De fapt, minciuna este a doua natură a dumneai şi îndrăznesc să spun că informaţia este o minciună sfruntată  şi dovedeşte caracterul josnic pe care-l are. Nu este adevărat, nu vreau să cumpăr Oltchim-ul. Nu sunt interesat şi nici nu am banii necesari. Informaţia pe care a vehiculat-o este o minciună sfruntată şi dovedeşte caracterul josnic pe care-l are.  Dacă aş putea, aş ajuta Oltchim să funcţioneze, să creeze locuri de muncă la oameni, să aducă bani la bugetul statului. Eu sunt un om implicat, nu pot să privesc cu indiferenţă la problemele oamenilor legate de locurile de muncă, de contracte, comenzi ale societăţilor respective ca lor să le meargă mai bine. Dar de aici  şi până acolo este o minciună atât de mare, mai mare şi mai grasă decât domnia sa “, spunea Iliescu cu o săptămână în urmă.

La doar o săptămână, cei doi îşi cereau scuze şi promiteau să se iubească veşnic, în tăcere fără declaraţii calomnioase pe posturile de televiziune nesimţite, care în loc să emită doar în clădirea în care-şi au sediul au transmis declaraţiile calomnioase în tot judeţul şi chiar în afara lui, şi asta doar pentru că ,,stau prost cu banii”. Cel puţin aşa susţinea Iuliana Moise, politicianul la care presa nu s-ar duce pentru un contract nici rugată, pentru că ştie foarte bine că o persoană care practică cămătăria e obişnuită să ia,  nu să  dea bani pe contracte de imagine.

DANA NEDESCU