Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PDL trece la alegeri interne

• Dorel Jurcan nu vrea să demisioneze… încă

Sâmbătă, 20 aprilie, la sediul PDL Vâlcea a fost o şedinţă mare cu „supravieţuitorii”, urmată de o conferinţă de presă. În cadrul şedinţei democrat-liberalilor, fostul prefect Petre Ungureanu i-a bătut apropouri ex-senatorului Dorel Jurcan pentru ca acesta să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene. Fostul senator a spus că încă nu este momentul. Problema este că până la demisia lui Jurcan, organizaţia ar trebui să găsească un lider puternic şi acceptat de majoritatea membrilor. La conferinţa de presă susţinută de Marian Jean Marinescu, europarlamentar, au participat deputatul Romeo Rădulescu, secretarul organizaţiei judeţene Samoil Vîlcu şi preşedintele Dorel Jurcan. Acesta din urmă s-a arătat uimit când a aflat de la jurnalişti că în Râmnic se află şi Mihai Răzvan Ungureanu şi că acesta va susţine o conferinţă de presă. Deci e clar cât de bine comunică „dreapta” în judeţul nostru.

Europarlamentarul Jean Marinescu a vorbit deschis despre situaţia grea pe care o traversează partidul şi despre realitatea că în multe localităţi organizaţiile locale ale PDL practic nu mai există. „Suntem într-un proces de reconstrucţie. Trebuie să o luăm de jos, în unele locuri să refacem organizaţiile, să găsim oameni care vor să conducă aceste organizaţii, să identificăm noi membri. Trebuie să facem alegeri la toate aceste structuri pentru ca apoi să putem organiza conferinţele judeţene de alegeri. Nu mai ştim exact câţi membri avem în organizaţii. Au fost migrări ale unor aleşi, ale unor membri cunoscuţi, dar au fost şi plecări ale unor oameni care nu mai vor să activeze. Probabil au venit şi oameni noi în unele organizaţii. E nevoie de un proces de reconstrucţie în care membrii cu experienţă să fie activi şi să se implice. Important este să alcătuim organizaţiile normal, să lăsam oamenii să îşi aleagă în structurile de conducere pe cei pe care îi vor, să facem alegeri libere la nivel de organizaţie sătească, comunală, orăşenească, municipală şi judeţeană pe bune. Să facem alegeri, nu plenare cum fac cei de la PSD. Când mă uit la preşedintele Consiliului  Judeţean de aici parcă văd un prim secretar de prin anii 80’”.

PDL are şansa că în Vâlcea cei din Partidul Poporului nu au lideri capabili să speculeze situaţia de pe platforma industrială şi să strângă nemulţumiţii în jurul lor. Dacă liderii democrat-liberali se vor implica activ (ex-primarul Romeo Rădulescu a încercat să arate că este alături de cei de la OLTCHIM) şi eficient există şansa ca folosind erodarea Guvernării USL, precum şi inerţia unor lideri liberali şi social democraţi încremeniţi în funcţii partidul să obţină un scor mai bun la alegerile europarlamentare.

VLAD SOARE