Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PDL are 11 candidaţi pentru Parlamentul României

COMPETIŢIE INTERNĂ. Democrat-liberalii vâlceni au intrat în febra alegerilor parlamentare, ce se vor desfăşura în data de 9 decembrie. Şi cum pofta de putere e mare, până acum, nu mai puţin de unsprezece personaje politice şi-au anunţat intenţia de a intra în competiţia internă pentru Parlamentul României. În urma „căsătoriei” politice cu PNŢCD şi Forţa Civică, în urma căreia a luat naştere Alianţa România Dreaptă, este mai mult decât posibil ca pedeliştii să fie nevoiţi să dea şi colegilor de alianţă câteva posturi de parlamentar.

Alianţa România Dreaptă, din care fac parte PDL, PNŢCD şi Forţa Civică, nu aduce, la Vâlcea, un bagaj politic prea important. Aceasta este impresia lăsată de liderii celor două partide politice care s-au alipit imaginii pedeliştilor, la recenta conferinţă de presă, susţinută la sediul PDL. Cei doi şefi de partid s-au ferit să dea câteva nume de personaje politice din interiorul formaţiunilor politice pe care le conduc, care ar putea să intre în lupta electorală pentru parlament. De altfel, şi democrat-liberalii s-au arătat destul de sceptici, precizând că în cazul în care colegii lor de alianţă vin cu candidaţi puternici, sunt dispuşi să „poarte negocieri”.

Pe de altă parte, preşedintele PDL Vâlcea, senatorul Dorel Jurcan a declarat că, în acest moment, există 11 politicieni care doresc să se înscrie în lupta internă pentru candidatura pentru Parlamentul României. „Din partea PDL, există, până în acest moment, 11 persoane care doresc să se înscrie în lupta pentru Parlamentul României. Deocamdată, nu am stabilit, exact, cine va candida pentru Camera Deputaţilor şi cine pentru Senat. În judeţ, în alegerile parlamentare, sperăm să obţinem un scor de peste 30%. Pentru moment, nu am luat o decizie cu privire la faptul dacă voi candida sau nu la Senat, pe Râmnic, deoarece Alianţa România Dreaptă se afla în construcţie. Trebuie să ţinem cont de punctele de vedere şi ale colegilor noştri. Toţi candidaţii care s-au înscris în această competiţie internă au experienţă politică şi au dovedit, în viaţă, că pot face faţă unei astfel de provocări”, a precizat liderul PDL.

Jurcan îl aşteaptă pe Gutău în PDL  

Aşadar, potrivit declaraţiilor şefului democrat-liberalilor vâlceni, competitorii sunt: Samoil Vîlcu, Romeo Rădulescu, Gabriela Ene, Romulus Bulacu, Ştefan Prală, Milorad Cumpănăşoiu, Gheorghe Vieru, Ion Oprescu, Iuliana Moise, Gabriel Barbu şi Ion Tudor. Menţionăm că Dorel Jurcan se află şi el pe lista celor care vizează un mandat de parlamentar, acesta candidând, cel mai probabil, pentru fotoliul de senator, pe colegiul Râmnicu Vâlcea. „Săptămâna viitoare ne vom anunţa candidaţii la Parlament. O campanie electorală este destul de costisitoare, iar resursele sunt limitate. Vom vedea ce e de făcut. Să ştiţi că, din acest punct de vedere, nici atunci când eram la butoane lucrurile nu stăteau prea strălucit”, a mai spus Dorel Jurcan.

Cu toate negările, faptul că au fost purtate, de către colegii săi de partid, discuţii cu fostul primar al municipiului, Mircia Gutău, Dorel Jurcan a recunoscut, în cele din urmă, că uşile partidului sunt larg deschise pentru acesta, menţionând, chiar, că i-a fost făcută o invitaţie telefonică în acest sens. „Uşile sunt larg deschise pentru domnul Mircia Gutău. Poate să vină oricând în partid. Îl aşteptăm. De altfel, i-am făcut şi o invitaţie telefonică în acest sens. În statutul partidului există, într-adevăr, o problemă, dar putem printr-o decizie a Biroului Permanent Naţional să facem o modificare. Urma să mă întâlnesc cu domnul Gutău, dar nu am reuşit”, a conchis senatorul democrat-liberal.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU