Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Patru aleşi locali PDL au renunţat la scaunele călduţe de consilieri

DEMISII. Odată cu reapariţia pe firmamentul politicii locale a fostului edil al Râmnicului, Mircia Gutău, în interiorul PDL s-a creat un adevărat cutremur, care a condus la şubrezirea încrederii anumitor democrat-liberali în primarul Romeo Rădulescu. Mulţi dintre cei care i-au fost fideli lui Gutău s-au văzut puşi în postura de a-şi reafirma loialitatea politică faţă de ex-primarul PDL, trebuind să gândească cu atenţie mutările pe care le vor face, cu atenţie de şahişti. În numerele trecute ale publicaţiei noastre, semnalam că este foarte posibil ca o parte dintre aleşii locali pedelişti să renunţe la fotoliul de consilier, dar şi că o parte dintre democrat-liberalii cunoscuţi să-şi dea demisia din partid.

După plecarea consilierului judeţean Petre Grigore la UNPR, decizie politică ce a creat zeci de controverse, atât în sânul PDL, cât şi în presa locală, de curând, alţi câţiva consilieri locali au decis să se retragă din funcţia de ales, pe cale de consecinţă, renunţând şi la doctrina democrat-liberală. Cei care au decis să nu mai facă parte din echipa de consilieri locali ai formaţiunii politice amintite sunt: Mariana Bălan, Mihai Botea, Dumitru Ţârdea şi Teodosie Filip. Ei susţin că unul dintre motivele principale pentru care au renunţat la scaunul călduţ de consilier local este acela că nu s-au mai identificat cu ideologia pedelistă, dar nici cu acţiunile de partid.

Conştientizând că, în partid, sunt destui care erau cu un picior în UNPR, edilul Romeo Rădulescu şi-a luat o măsură de precauţie. El le-a dat un ultimatum aleşilor locali, obligându-i, ca cel mai târziu, până în data de14 februarie 2012, să-şi depună candidaturile pentru Consiliul Local la sediul PDL. Cu toate că a încercat să preîntâmpine o „trădare” politică, Romeo Rădulescu nu a reuşit să anticipeze faptul că o parte dintre consilieri vor părăsi, în masă, partidul. Sunt voci care susţin că cei care au plecat din PDL au avut de făcut o alegere grea, deoarece, spun ei, nu au avut niciodată divergenţe serioase cu primarul în exerciţiu.

Pe de altă parte, candidatura-surpriză a viceprimarului Eusebiu Veţeleanu la Primăria Râmnicului, din partea UNPR, a schimbat serios calculele politice, atât ale pedeliştilor, cât şi ale adversarilor, mulţi dintre cei care i-au fost fideli lui Mircia Gutău, care a declarat public că-l va sprijini necondiţionat pe vicele PDL, recalculându-şi şansele.

La bursa zvonurilor, circulă informaţia că vom mai asista şi la alte „dezertări” din PDL, printre cei care se pregătesc să părăsească barca democrat-liberală numărându-se şi Gheorghe Gheorghe, dar şi alte figuri proeminente ale partidului, care, probabil, amână plecarea pentru că o doresc plănuită până în cel mai mic detaliu.

Demisionarii

Fostul ales local, Dumitru Ţârdea, despre care se ştie că este un apropiat al fostului primar Mircia Gutău, ne-a declarat că a decis să părăsească partidul, deoarece s-a săturat de desele certuri politice la care a asistat până acum. „Da, este adevărat. Am plecat din partid pentru că m-am decis să iau, cel puţin pentru moment, o pauză politică şi pentru că, în PDL, erau prea multe certuri şi mie nu-mi place să fiu la mijloc. Nu m-am înscris, deocamdată, în UNPR. Nu ştiu ce vor face în continuare”, a spus el.

Mariana Bălan ne-a confirmat şi ea plecarea din partid, susţinând că nu se va înscrie, în viitorul apropiat, în UNPR, dorind să stea, pentru o perioadă, departe de politică. „Mi-am dat demisia din funcţia de consilier local. În zilele care urmează, îmi voi da demisia şi din PDL. Până acum nu am avut timp să fac acest lucru. Pentru moment, nu mă voi înscrie în alt partid, pentru că vreau să stau, un timp, pe tuşa politicii”, a afirmat Mariana Bălan.

Teodosie Filip a afirmat că a renunţat la doctrina democrat-liberală din motive persoanale, însă a recunoscut că şi-a depus, deja, adeziunea la UNPR. „Mi-am dat demisia din PDL şi m-am înscris la UNPR. Plecarea mea din acest partid este o opţiune de ordin personal şi nu vreau să fac prea multe comentarii pe marginea acestui subiect. M-am despărţit în relaţii cordiale de primarul Rădulescu, dar şi de foştii mei colegi şi sper să avem, şi în continuare, o relaţie bună”, a precizat el.

Cu toate că am încercat să aflăm şi punctul de vedere al lui Mihai Botea, acesta nu a catadicsit să ne răspundă la telefon, semn că avea lucruri mai bune de făcut decât să-şi justifice fuga din PDL.

Veţeleanu zice că Rădulescu l-a anulat profesional    

Viceprimarul Eusebiu Veţeleanu susţine că şi-a depus cererea pentru concediu de odihnă, motivând că oricum nu prea mai avea ce să facă Primăria Râmnicului, în condiţiile în care edilul Romeo Rădulescu i-a luat toate atribuţiile de serviciu. „Mi-am depus cererea de concediu, că, oricum, nu mai aveam ce să fac în primărie. De vreo săptămână şi ceva, la mine nu mai urca nicio mapă cu documente de semnat, pentru că aşa a dat dispoziţie primarul. Tot el este cel care a decis ca eu să nu mai fiu înscris la audienţe. Voi, participa, în schimb, la şedinţele de fond funciar, în calitate de preşedinte al comisiei, dacă nu cumva va hotărî să-mi ia şi această atribuţie. (…) Înţeleg că sunt câţiva din partid care se întreabă când o să-mi dau demisia din funcţia de consilier. Vreau să le spun că acest lucru se va întâmpla în momentul în care îmi voi depune dosarul pentru candidatura la Primăria Râmnicului”, ne-a spus Veţeleanu.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU