Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Partidul Național Liberal dezvoltă rețeaua de gaze din județul Vâlcea

Încă de la asumarea guvernării, Partidul Național Liberal a fost interesat de implementarea programului de guvernare pe domeniile principale de activitate, anume sănătate, economie, politici sociale, infrastructură, educație. Cel mai important program de finanțare pentru administrațiile publice locale a fost gândit, susținut și implementat de către reprezentanții Partidului Național Liberal.
Partidul Național Liberal și-a propus să dezvolte comunitățile locale prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, iar pe data de 14 iunie 2022, 31 de proiecte privind înființarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale, în valoare totală de 1.412.910.307,88 lei, au fost aprobate. Astfel guvernul condus de către premierul liberal Nicolae Ionel Ciucă a reușit să aprobe de la începutul acestei luni nu mai puțin de 104 proiecte pentru distribuția de gaze natural la nivel național, aproximativ 200.000 de familii putând fi branșate la rețeaua de gaze după finalizarea lucrărilor.
Din totalul acestor proiecte, județul Vâlcea va beneficia de finanțare în valoare de 206.303.049 lei, asigurând realizarea, extinderea sau înființarea rețelelor de gaze naturale în 7 localități din județul Vâlcea, astfel:
-Extindere rețele inteligente de distributie gaze naturale în orașul BĂLCEȘTI, – 40.707.955,17 de lei
-Extindere rețele inteligente de distribuție gaze naturale în orașul CĂLIMĂNEȘTI, jud. Vâlcea și înființare sistem de distribuție gaze naturale în comuna BUJORENI, județul Vâlcea – 61.859.955,96
-Înființare sistem de distribuție gaze naturale în comuna DĂEȘTI, județul Vâlcea – 29.443.434,17
-Extindere sistem de distribuţie gaze naturale în comuna PĂUȘEȘTI-MĂGLAȘI, județul Vâlcea -19.018.395,53
-Extindere rețea gaze naturale în municipiul RÂMNICU VÂLCEA – 30.110.351,17
-Concesiune a serviciului de utilitate publică de distribuție gaze naturale prin sistem inteligent în comuna ROEȘTI, cu satele aparținătoare BĂIASA, BĂJENARI, – 25.162.959,48

”Județul Vâlcea va beneficia de o finanțare substanțială pentru dezvoltarea rețelelor de gaze naturale prin Programul Național de Investiții «Anghel Saligny». Acest program a fost gândit, susținut și implementat de către reprezentanții Partidului Național Liberal, pentru că noi considerăm că este nevoie de finanțarea proiectelor administrațiilor publice locale pentru asigurarea unei infrastructuri moderne tuturor cetățenilor din România. În ceea ce privește realizarea, extinderea sau înființarea rețelelor de gaze naturale, în această primă etapă, județul Vâlcea va beneficia de o finanțare de 206.303.049 lei, asigurând astfel rețele de gaze naturale pentru localitățile Bălcești, Călimănești, Bujoreni, Dăești, Păușești-Măglași, Râmnicu-Vâlcea și Roești. Sunt convins că după finalizarea tuturor aceste lucrări, nu doar cetățenii acestor localități vor putea beneficia de un confort sporit din punct de vedere al infrastructurii de gaze naturale, dar va crește și atractivitatea acestor localități din punct de vedere investițional. Îi asigur pe vâlceni că voi continua să susțin proiectele de dezvoltare ale tuturor localităților din județ.” a declarat președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.