Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Parlamentul este un cimitir al elefanţilor politici”

DECIZIE. Fostul prefect de Vâlcea, democrata Anuţa Handolescu, nu mai vrea să se reîntoarcă în politică, chiar dacă a promis că va reveni pe scena politică în vara acestui an. Democrata regretă că a acceptat funcţia de prefect pentru că este o funcţie care-ţi gâdilă orgoliul, dar îţi îngroapă viitorul politic. Fostul prefect a declarat că acceptarea acestei funcţii a fost o mare prostie şi ar refuza chiar şi un mandat în Parlamentul României, pentru că-l consideră un ,,cimitir al elefanţilor politici”, o ultimă haltă a activităţii politice.

Anuţa Handolescu, fostul prefect şi subprefect de Vâlcea, a infirmat toate zvonurile apărute săptămâna trecută pe scena politică locală, zvonuri care o plasau pe lista PDL  la alegerile generale din 2012. Democrata a declarat că se va reîntoarce în politică doar dacă regionalizarea administrativă a ţării va crea un politician de tip nou, incapabil să umble cu porcul şi mielul pe la uşa liderilor de partid sau a şefilor din ministere.

„Nu mă întorc în PDL, iar dacă mă voi hotărî să revin în politică o să fac o conferinţă de presă şi o să  spun că mă întorc în politică. Şi asta e valabil pentru orice partid de pe eşichierul politic. Este adevărat că am spus că 2011 este anul în care mă voi decide să revin în politică, dar eu aştept regionalizarea pentru că sunt o adeptă a regionalizării, chiar dacă nici PDL – ul nu o acceptă. Personal consider că  reorganizarea administrativă a ţării este mai mult decât necesară. O să mă întorc în politică atunci când preşedinţii consiliilor judeţene vor înţelege  că a te duce cu porcul, mielul, gemul, cadoul de Crăciun, cadoul de Paşti la şefii de partid sau la şefii de ministere nu se face, când o să termine cu acordarea titlurilor de cetăţean de onoare doar ca să le mulţumească sau să spere că primesc mai mulţi bani şi că lumea funcţionează într-un mod normal. Atunci aş fi în stare să mă bat pentru acest judeţ candidând pentru orice nebunie pentru o euroregiune de tip Oltenia şi nu m-ar interesa funcţia, ci doar pentru a scoate ideea că noi aici suntem extraordinari şi ne mai lipseşte doar titlul de ,,Erou al muncii socialiste”.

Fostul prefect şi subprefect de Vâlcea regretă că a acceptat cele două funcţii, pentru că s-a ales doar cu o fotografie pe pereţii instituţiei. „Nu aş candida pentru un mandat în Parlament. Eu nu m-aş duce într-un loc pe care-l consider  a fi cimitirul elefantului politic şi îmi cer scuze faţă de toţi cei care au fost, sunt şi vor fi parlamentari. În momentul în care ţi-ai terminat toate visele tale de tip politic, te duci în Parlament sau faci o prostie pe care am făcut-o eu, te faci prefect când este apogeul orgoliului gâdilat şi capătul muncii tale de politică, pentru că nu-ţi poţi demonstra decât  măsura incapacităţii tale, că o capacitate acolo nu ai de niciun fel, şi îmi asum ce spun. A fost o prostie că am acceptat Prefectura, spun asta din punctul de vedere al unui om care vrea să facă politică.   Nu m-aş scoate nici eu din categoria celor care întâi acceptă şi după aceea citesc. Măcar eu am o scuză, am acceptat această funcţie la cererea partidului, nu pentru că mi-am dorit acest lucru. Era nebunia aceea că vom avea un ungur ca prefect şi toată lumea s-a grăbit să evite acest lucru. M-am ales cu mândria că am numele pe o placă şi fotografia pe pereţii Prefecturii. Regret că am crezut în depolitizarea funcţiei de prefect şi în schimbarea clasei politice care face totul să se discrediteze. Politicienii sunt primii care calcă în picioare legislaţia şi atunci de ce populaţia ar respecta-o?”, a subliniat fostul prefect Anuţa Handolescu.

DANA NEDESCU