Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PARLAMENTUL A DECIS: Elena Udrea, trimisă după GRATII! 219 – 102

Cu 219 pentru și 102 împotrivă, deputații au încuviințat cererea de arestare preventivă a procuorilor DNA pe numele Elenei Udrea.

Elena Udrea a venit în Parlament, unde colegii săi îi hotărăsc soarta, deputații trebuiind să voteze cele 6 cereri ale procurorilor, dintre care trei sunt de arestare preventivă. De la tribună, Udrea le-a cerut să fie de acord cu anchetarea ei, dar nu și cu trimiterea după gratii.

În această seară, deputații votează pentru cele 6 solicitări venite din partea procurorilor pentru Elena Udrea. Votul a fost cu bile, pentru fiecare solicitare a DNA. Fostul ministru al Dezvoltării Regionale este acuzată de procurorii anticorupție în dosarele Microsoft și Gala Bute, dar și pentru încălcarea controlului judiciar,

După avizarea favborabilă în plen a solicitărilor DNA, hotărârile Parlamentului urmează să fie publicate în Monitorul Oficial. Doar după publicarea în Monitorul Oficial, ele se pot pune în aplicare de procurori.

Demn de remarcat este faptul că la finalul discursului său, Elena Udrea a facut un gest pe care unii il considera mafiot. Ea s-a întors special către camerele de luat vederi și a făcut un gest destul de ciudat: și-a atins nasul cu arătătorul.

Unii intrepretează acest gest ca fiind unul mafiot, de avertizare că urmează vorbească în continuare. Același gest mafiot ar fi fost făcut și de interlopul Sile Camataru.