Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Parlamentarii PDL învinovăţesc USL pentru dezastrul de la Oltchim

DEZAMĂGIRE. Senatorul democrat-liberal Dorel Jurcan şi deputatul PDL Samoil Vîlcu au declarat, recent, în cadrul unei conferinţe de presă a partidului pe care-l reprezintă că Guvernul USL este vinovat, în totalitate, pentru eşecul privatizării Oltchim, dar şi pentru modul în care au înţeles să gestioneze ulterior acestui proces problemele.

Dorel Jurcan, senator PDL, a precizat că prim-ministrul României, Victor Ponta, nu are responsabilitatea rezolvării problemelor angajaţilor de la combinatul chimic, subliniind, totodată, faptul că cei care se află la conducerea ţării stăpânesc foarte bine arta de a minţi. De aceeaşi părere este şi colegul său de partid, Samoil Vîlcu, care a precizat că Guvernul a schimbat, de mai multe ori, condiţiile de privatizare, fapt ce a condus la un eşec total al acestui proces. „În 25 aprilie, Guvernul a depus documentele de preprivatizare. S-au înscris patru companii, din care cea mai importantă era cea rusească, Gazpromul, cu o ofertă de preluare a Oltchimului şi a Arpechimului. Apoi, în data de 7 august, Guvernul a adus un memorandum că va converti în acţiuni datoriile Oltchimului şi că va încheia un protocol prin care investitorul câştigător să poată prelua Arpechimul de la OMV Petrom. În 31 august, Guvernul USL adoptă un alt memorandum prin care schimbă strategia de privatizare şi separă creanţele de acţiuni. Ştim ce s-a întâmplat în continuare şi cum au evoluat lucrurile, cum a coborât nivelul Guvernul Ponta şi nu îşi asumă niciun fel de răspundere. Guvernul Ponta a spus că imediat îl va demite pe ministrul Economiei şi nu s-a întâmplat absolut nimic. Au dus în derizoriu privatizarea acestei societăţi din judeţul Vâlcea. Ne interesează, în continuare, care va fi pronosticul pentru Oltchim, dacă nu vom asigura energia pentru a reporni cât mai repede combinatul, dacă nu vom asigura materia primă fie că e din import, fie că e de la Arpechim. Ne interesează să se facă plata la zi a angajaţilor. Din luna mai a promis ministrul Economiei că le va achita salariile şi a promis şi cele 42 de milioane de euro pentru reluarea activităţii. Ştim foarte bine pe cine au trimis la negocieri. Un om nesemnificativ, de mâna a doua, a treia. Ce să le spună, ce să negocieze?”, a precizat deputatul Samoil Vîlcu.

Pedeliştii vâlceni aşteaptă OK-ul de la Bucureşti

În ceea ce priveşte candidaturile pentru alegerile parlamentare, preşedintele PDL Vâlcea, Dorel Jurcan, nu a dat prea multe detalii, afirmând că va putea să ofere mai multe informaţii presei după ce dosarele de candidatură vor fi evaluate de comisia de etică, de la Bucureşti. „Dosarele noastre vor fi analizate, la Bucureşti, de o comisie de etică pentru aprobare. Deci, toţi cei care dorim să candidăm ne-am completat, deja, o serie de documente, care, cum spuneam, vor fi trimise unei comisii de etică naţională”, a declarat Dorel Jurcan.

Prezent şi el la întâlnirea cu presa, fostul primar al municipiului, Romeo Rădulescu, şi-a arătat nemulţumirea cu privire la refuzul municipalităţii de a permite grupului de consilieri locali ai PDL de a susţine, în cartiere sau primărie, audienţe cu cetăţenii. „Începând de săptămâna viitoare, grupul de consilieri ai PDL va susţine audienţe în cadrul Primăriei, prin intermediul cărora vom încerca să aflăm exact care sunt doleanţele oamenilor. Primăria ne-a refuzat dorinţa noastră de a ţine audienţe în cartiere. Municipalitatea nu ne-a dat voie să ţinem audienţe nici măcar în cluburile de pensionari. Am considerat că dacă dânşii fac audienţe o dată la două săptămâni, măcar să ne lase pe noi să facem în fiecare săptămână”, a opinat Romeo Rădulescu.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU