Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Organizaţia PC Vâlcea a fost sancţionată de AEP

– Liderul PC Vâlcea, Ionel Giuran, îşi continuă drumul liniştit, chiar dacă a adus partidul la un prag electoral critic, fiind în prag de desfiinţare.

După ce că a distrus partidul, aducându-l în pragul desfiinţării în judeţul nostru, preşedintele PC Vâlcea, Ionel Giuran, a mai fost şi sancţionat de Autoritatea Electorală Permanentă. În urma unui control efectuat în perioada aprilie – mai 2013, inspectorii electorali au constatat că încasările din cotizaţii şi donaţii ale Partidului Conservator – Filiala Vâlcea nu au fost publicate în Monitorul Oficial, încălcându-se astfel legislaţia în vigoare. „Ca urmare a verificărilor efectuate asupra documentelor contabile puse la dispoziţia echipei de control s-a constatat că veniturile Partidului Conservator organizaţia judeţeană Vâlcea au totalizat 24.990,00 lei şi au fost obţinute din cotizaţiile membrilor de partid în sumă de 16.090,00 lei şi din donaţii în sumă de 8.900,00. De asemenea, s-a constatat că Organizaţia Vâlcea a Partidului Conservator nu a transmis pentru publicare în Monitorul Oficial al României partea I cuantumul veniturilor din cotizaţii, încălcând astfel prevederile art. 4 alin. (4) din Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, republicată, cu completările ulterioare. Pentru acest fapt, Partidul Conservator organizaţia judeţeană Vâlcea a fost sancţionat conform art. 41 alin. (1) şi art. 42 alin. (1) din Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, republicată, cu completările ulterioare” – se arată într-un comunicat de presă al Autorităţii Electorale Permanente. Conform legislaţiei în vigoare, fapta comisă de conducerea PC Vâlcea se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 25.000 lei.

Cel mai slab preşedinte din istorie

Nu putem să nu menţionăm că, avându-l preşedinte pe Ionel Giuran, PC Vâlcea a obţinut cele mai slabe rezultate electorale din istorie. Acest politruc, cu aere de mare lider, nici măcar demnitate nu are, el afirmând înaintea alegerilor locale că, dacă nu scoate 15 primari, îşi va da demisia. Mai mult, la alegerile parlamentare conservatorii vâlceni au făcut figuraţie, ei neobţinând niciun colegiu de la aliaţii lor liberali. Dar Giuran îşi continuă drumul liniştit, chiar dacă a adus partidul la un prag critic, în prag de desfiinţare.

CLAUDIA STANCIU