Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

OFL RÂMNICU VÂLCEA, dezbatere de Ziua internațională pentru eliminarea violenței asupra femeilor

Sâmbătă, 25 Noiembrie 2017, la Biblioteca Județeană din Râmnicu Vâlcea, cu începere de la ora 11.00, de Ziua internațională pentru eliminarea violenței asupra femeilor, Organizația Femeilor Liberale din Râmnicu Vâlcea (OFL) a organizat un seminar pentru prevenirea și combaterea unor asemenea acte de violență.
La eveniment au participat din partea Baroului Vâlcea, Decan Narcisa Dumbrăvescu și Prodecan Floriana Marin Vlădulescu, psihologul Centrului Județean de Asistență și Resurse, Larisa Nițu și reprezentantul Biroului de Analiză și Prevenirea Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vâlcea, invitat special fiind Simona Voicescu, Președinta Asociației NECUVINTE.
Seminarul care s-a desfășurat cu sala plină, pe parcursul a două ore a adus în atenția audienței un fenomen îngrijorător : violența domestică. Acțiunea a fost una interactivă, publicul participând la dezbatere la fel ca și invitații din prezidiu.
”A fost o inițiativă a unei organizații politice, în cazul de față OFL Râmnicu Vâlcea, dar unul dintre scopurile noastre, ale celor din politică, este acela de a ne implica în viața socială. Așa cum a arătat și Simona Voicescu, evenimentul nu a avut conotații politice. Obiectivul nostru principal a fost acela de a atrage atenția asupra unui fenomen pe care îl apreciem ca fiind unul grav și de a instrui femeia din societatea contemporană cu privire la parcursul acțiunilor pe care trebuie să le facă atunci când este victima unui abuz, de orice natură. Le mulțumesc tuturor participanților și sper ca mesajul nostru să aibă ecou !” a declarat avocata Irina Argeșanu, Președinta OFL Râmnicu Vâlcea.
Acțiunea este cu atât mai importantă cu cât s-au discutat probleme de natură legislativă și administrativă. La finalul dezbaterii a fost adus în atenția celor implicați activ în eliminarea violenței asupra femeilor aspectul educațional, fiind acceptat ca unul extrem de important.
”Am marcat Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței Împotriva Femeilor la mine acasă, în Râmnicu Vâlcea, locul în care am mereu mult mai multe emoții când vorbesc despre Necuvinte decât oriunde în altă parte. Am venit la invitația OFL Râmnicu Vâlcea, dar întâlnirea nu a avut nimic din aerul evenimentelor politice. A fost o întâlnire între oameni. Au participat Baroul Vâlcea, DGASPC, psihologi, medici, profesori, asistenți sociali, juriști, poliție, mass-media, victime ale violenței în familie. A fost o sală plină de emoție, întrebări, povești de viață și soluții, proiecte și idei. Îi mulțumesc tare mult Irinei Argeșanu pentru inițiativă și invitație! A fost mult suflet astăzi la Biblioteca Antim Ivireanul” ne-a spus Președinta Asociației NECUVINTE, Simona Voicescu.