Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: Vocea Valcii

O asistentă medicală în locul lui Ciontu la Evidenţa Populaţiei

Foto: Vocea ValciiLiberalii nu au înţeles nimic din ceea ce s-a întâmplat în stradă de curând. Oamenii care au ieşit pe străzi în toată ţara să protesteze au cerut depolitizarea instituţiilor statului şi, în consecinţă, numirea unor persoane capabile şi profesioniste în posturi de conducere. La Vâlcea însă, PNL îşi baga „coada” în tot şi în toate şi a ajuns să politizeze şi un amărât de post de director al Evidenţei Populaţiei.

La următoarea şedinţă a Consiliului Judeţean Vâlcea, peneliştii lui Buican, în frunte cu „nefericitul” preşedintele interimar al judeţului – Gică Păsat, propun numirea Mihaelei Brănescu în funcţia de Director executiv al Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Vâlcea, pe o perioadă de 6 luni.

După cum bine se ştie, postul a rămas vacant după ce fostul şef al Evidenţei Populaţiei, Ilie Ciontu, a fost trimis în judecată pe rolul instanţei Judecătoriei Drăgăşani pentru că a refuzat să fie transportat la spital pentru a i se preleva mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, el fiind prins beat criţă la volanul maşinii instituţiei.

Şi deşi în cadrul acestei instituţii există destule persoane competente, profesioniste şi apolitice, care ar fi capabile să ocupe scaunul de director, liberalii au făcut tot posibilul pentru a-şi pune oamenii în funcţie. Astfel au venit cu ideea năstruşnică de a o propune pe asistenta medicală Mihaela Brănescu pentru acest post de director al Evidenţei Populaţiei, deşi meseria acesteia nu are nicio legătura cu instituţia menţionată.

Trebuie precizat că Mihaela Brănescu a fost până în luna februarie 2015, şefă a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea, funcţie pe care tot liberalii au propulsat-o şi chiar şi acolo a fost contestată, multe persoane din sistemul sanitar susţinând că o asistentă nu are ce căuta într-un post aşa important, cu tot respectul pentru breasla asistenţilor medicali.

„Începând cu data de 2 decembrie 2015, doamna Brănescu Mihaela – Gabriela, consilier, gradul profesional superior, va exercita cu caracter temporar funcţia publică de conducere de Director executiv al Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Vâlcea, pe o perioadă de 6 luni.

Pe perioada exercitării cu caracter temporar a funcţiei publice de Director executiv al Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Vâlcea, doamna Brănescu Mihaela – Gabriela va beneficia de drepturile salariate aferente funcţiei de conducere respective. (…)

Cu adresa nr. 17898 R/2015. Consiliul Judeţean Vâlcea a Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici comunicarea avizului privind exercitarea cu caracter temporar, pentru o perioadă de 6 luni, a funcţiei publice de conducere vacante de Director executiv al Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Vâlcea de către doamna. BRANESCU MIHAELA-GABRIELA. (…)

Precizăm, de asemenea, ca Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a acordat, cu nr.3559209/2015 avizul cu privire la exercitarea cu caracter temporar, a funcţiei publice de Director executiv al Direcţiei Judeţeane de Evidenţă a Persoanelor Vâlcea de către doamna BRĂNESCU MIHAELA- GABRIELA” – se arată în expunerea de motive a Consiliului Judeţean Vâlcea, semnată de interimarul Gică Păsat.