Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Nu-ți vine să crezi: pe cine ar vrea Klaus Iohannis premier în locul Vioricăi Dăncilă? Un om de-al lui Băsescu

Războiul palatelor, așa cum a fost el denumit, după ce președintele Iohannis i-a cerut demisia premierului Viorica Dăncilă, continuă pe toate fronturile. Jurnalista Sabina Iosub susține că președintele țării are chiar și un înlocuitor pentru Dăncilă, în persoana unui om foarte apropiat în trecut de fostul șef al statului, Traian Băsescu.
Jurnalista consideră că Siegfried Mureșan ar fi premierul pe care l-ar dori acum Klaus Iohannis, pentru a o înlocui pe Viorica Dăncilă. Eurodeputatul a trecut de la PMP la PNL și este și premierul pe care Traian Băsescu l-a propus atunci când partidul său a mers la Cotroceni pentru consultări.
Deși este doar o ipoteză ea pare plauzibilă în contextul actual, mai ales că Mureșan foarte multe în comun cu Iohannis, începând cu faptul că sunt de origine germană.
“E foarte interesant să vedem CV-ul lui Siegfried Mureșan și să urmărim traseul lui și personal și profesional. Pe zona profesională, Mureșan a terminat ASE, secția germană, apoi a făcut un master în Germania la Berlin. Gurile rele spuneau la un moment dat că ar fi reușit să-și obțină și cetățenia germană, însă nu e foarte clar acest lucru în acest moment. Însă, ce este cu siguranță valabil e faptul că există o apropiere între familia sa și Forumul German, adică locul de care știm foarte bine că a fost și este președintele României, Klaus Iohannis. E o relație veche prin intermediul acestui Forum, care i-a ajutat în toată cariera”, a spus Sabina Iosub.