Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Nu ştiu dacă preşedintele Buican îmi împărtăşeşte opiniile, toate sunt relative în viaţă…”

DISENSIUNI. Conştient că nu mai are nicio şansă să fie nominalizat candidat al USL Vâlcea în Colegiul Uninominal Bălceşti, omul de afaceri Dan Niţu a decis să candideze independent. Părerea liberalilor nu-l interesează prea tare, dar nici a pesediştilor care ameninţă că-şi vor pune şi ei independenţi pe colegiile ce le revin de drept peneliştilor.

Decizia omului de afaceri Dan Niţu de a candida independent pe Colegiul Uninominal Bălceşti este irevocabilă. Deşi i s-au făcut tot felul de promisiuni deşarte şi s-au vehiculat în mass-media scenarii care mai de care mai fanteziste, Dan Niţu şi-a dat seama că într-un final a rămas fără niciun colegiu din partea PNL-ului, mai ales că s-a încăpăţânat să candideze numai în zona de sud a judeţului. Astfel, el a luat decizia de a candida independent şi de a-şi încerca norocul din această postură pe Colegiul Uninominal Bălceşti. Acum Dan Niţu nu vrea să mai renunţe nici în ruptul capului la planurile sale, indiferent de nemulţumirile pesediştilor sau dacă liberalii îl vor sprijini sau nu. „Nu voi candida din partea niciunui partid, o să candidez independent pe Colegiul Uninominal Bălceşti. Nu aveam ce face în actualele condiţii. Probabil că cei din PSD se vor deranja de candidatura mea ca independent, însă am muncit prea mult în colegiul acesta şi nu pot să-mi permit să nu candidez. Nu candidez decât în Colegiul Bălceşti, nu mă interesează alte colegii uninominale. Nu ştiu dacă preşedintele Buican îmi împărtăşeşte opiniile, toate sunt relative în viaţă…” – ne-a declarat omul de afaceri Dan Niţu.

Pesediştii reacţionează dur

În aceste condiţii, lucrurile se complică în sânul USL la Vâlcea, pentru că social-democraţii nu văd cu ochi buni candidatura independentă a patronului de la Damila, Dan Niţu, pe un colegiu unde îşi au candidat. Nu mai departe de acum câteva săptămâni, în cadrul unei şedinţe a Comitetului Executiv Judeţean a PSD Vâlcea, secretarul executiv Dumitru Persu trăgea un semnal de alarmă şi avertiza că în cazul în care liberalii îşi vor pune independenţi în colegiile lor, pesediştii trebuie să reacţioneze în aceeaşi manieră, adică să-şi nominalizeze candidaţi independenţi pe colegiile peneliştilor. Dumitru Persu susţine că până acum nu au fost luate decizii în acest sens, însă este de părere că liderii centrali ai USL nu vor fi niciodată de acord cu aceste candidaturi. „Nu am luat în discuţie nici la nivelul structurilor PSD şi nici la nivelul structurilor USL aceste probleme cu candidaţii independenţi. Nu cred că la nivel central vor fi de acord cu nominalizarea de independenţi pe colegiile unde candidează un uselist, indiferent dacă el este pesedist sau liberal. Aceste candidaturi independente nu fac decât rău alianţei şi candidaţilor ei. Nu ştiu ce are Dan Niţu în gând, dar asemenea variante nu sunt productive. Şi, repet, nu cred că liderii centrali ai USL vor fi de acord” – ne-a declarat secretarul executiv al PSD Vâlcea, Dumitru Persu.

La rândul său, preşedintele PSD Rm. Vâlcea, Gigi Matei, crede că lucrurile se vor tranşa la Bucureşti şi este că părere că Dan Niţu va fi nevoit să-şi schimbe părerea. „Nu cred că va candida pe Colegiul Bălceşti. Am văzut multe în politică şi lucrurile pot lua o întorsătură de la o zi la alta. Nu ştiu ce va face PSD în aceste condiţii pentru că încă nu s-a luat nicio decizie, dar ştiu sigur că lucrurile se vor tranşa la Bucureşti” – ne-a declarat liderul organizaţiei municipale a PSD, Gigi Matei.

CLAUDIA STANCIU