Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

NEWS ALERT: Şedinţă de urgenţă la liberalii vâlceni

Deficitul de imagine produs PNL-ului de la Vâlcea, odată cu condamnarea definitivă la 4 ani cu executare a primarului Emilian Frâncu, este imens, iar liderul Cristian Buican încearcă din răsputeri să minimalizeze acest dezastru.

Deşi au ales să nu participe la şedinţa de Consiliu Local, liberalii s-au adunat în şedinţă de urgenţă la organizaţia municipală pentru a strânge cioburile de imagine după arestarea lui Frâncu. Ei încearcă să construiască o strategie cu care să iasă în faţă şi să le explice oamenilor că episodul Frâncu este unul singular, un caz izolat care nu se va mai repeta.

„Ţinând cont de evenimentele petrecute în ultimii 4 ani la primăria Râmnicului şi soldate cu condamnarea foştilor primari Mircia Gutău şi Emilian Frâncu, Partidul Naţional Liberal – Filiala Vâlcea va înăspri procedura de desemnare a candidaţilor pentru oricare din demnităţile publice din judeţul Vâlcea. Susţinerea candidaţilor se va baza în primul rând pe moralitate, seriozitate şi profesionalism. În felul acesta vom elimina riscul de a crea disconfort cetăţenilor” – se arată într-un comunicat al PNL Vâlcea.

Cristian Buican nu este deloc comod în situaţia dată, mai ales că alegerile europarlamentare bat la uşă, iar el şi-a asumat să scoată la Vâlcea 25% din voturile alegătorilor.

În acest moment, liberalii de la municipiu dezbat cine va conduce organizaţia în locul lui Frâncu, însă decizia finală va fi BPT-ului, care se va întruni în şedinţă mâine seară. Cel mai probabil, atribuţiile lui Frâncu vor fi preluate de senatorul Adrănel Coescu, care este preşedinte de colegiu şi coordonează muncipiul Rm. Vâlcea şi alte 6 localităţi adiacente.