Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

NEWS ALERT: Prefectul a atacat în contencios! ACL-ul a lăsat primarii din Vâlcea fără bani

Prefectul de Vâlcea, Dumitru Cornoiu, a luat decizia azi, 31 octombrie a.c., să atace în contencios proiectul de hotărâre propus şi votat de consilierii judeţeni ACL (PNL + PDL), în şedinţa Consiliului Judeţean, proiect ce prevede repartizarea fondurilor pentru refacerea drumurilor de interes local, în sumă totală de 11.592 de lei. Aşa cum am informat şi într-un articol anterior, în lista propusă de liberali şi pedelişti, şase primării din Vâlcea (Vaideeni, Berislăveşti, Şusani, Nicolae Bălcescu, Drăgoeşti şi Ştefăneşti) nu au primit niciun leu, liberalii împărţind voturile discreţionar, în funcţie de interesele liderului Cristian Buican. De fapt, liberalii au vrut să se răzbune pe primarii din cele şase localităţi, pentru că aceştia au îndrăznit să părăsească barca PNL şi să se înscrie la PSD.
Revenind la decizia prefectului de Vâlcea de a ataca în instanţă proiectul liberalilor şi pedeliştilor, pe motiv de nelegalitate, trebuie menţionat că până la soluţionarea procesului, banii pentru drumuri rămân nerepartizaţi, iar dacă nu vor fi cheltuiţi până la finele anului, fondurile sunt pierdute.
În acest mod, Cristian Buican, Romulus Bulacu şi toţi consilierii judeţeni ACL (PNL + PDL), dar şi independenţii Teodosie Filip, Petre Grigore (cei doi fiind foşti consilieri UNPR) şi Tiberiu Georgescu (fost PPDD) i-au lăsat pe TOŢI primarii din judeţ fără niciun ban pentru refacerea drumurilor de interes local. Interesantă va fi reacţia edililor ACL, care sunt şi ei afectaţi de deciziile politice discutabile ale liderilor lor.

Costi Rădulescu: ACL (PNL + PDL) SE RĂZBUNĂ PE JUDEŢUL VÂLCEA

În rândurile de mai jos, puteţi citi o declaraţie politică extrem de interesantă a deputatului PSD Constantin Rădulescu, care îi acuză pe liberali şi pedelişti de rea-voinţă, dar şi de jocuri politice obscure. Parlamentarul social-democrat explică, pe înţelesul tuturor (chiar şi al ACL-iştilor), de ce este ilegal proiectul propus şi votat de ei.
„După ce zilele trecute într-o conversaţie pe care am avut-o cu domnul Ion Cîlea, Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, cu privire la şedinţa de Consiliu Judeţean ce urma să se desfăşoare joi, 30.10.2014, fiind plecat în teritoriu în campanie, de pe reţelele de socializare şi mai multe apeluri telefonice am aflat că în şedinţa de Consiliu Judeţean, consilierii judeţeni PNL şi PDL plus independenţii, au făcut praf ordinea de zi luând hotărâri care nu au niciun suport legal. Înainte de suportul legal, trebuie să vorbim şi despre moralitatea acestor hotărâri pentru că este cel puţin imoral să repartizezi unor primării suma de 0 LEI iar unele din acestea să fie primării ale unor localităţi lovite crunt de inundaţiile din această vară. Şi aici putem aduce ca exemplu: Vaideeni, Berislăveşti, Nicolae Bălcescu şi altele. Ştim despre ce este vorba, însă, răutatea ar trebui să aibă o limită. ACL-ul (PNL-PDL) face un joc politic murdar care afectează viitorul vâlcenilor doar pentru a arăta că ei sunt stăpânii judeţului. Ei bine, nu este aşa ! Aţi pierdut domnilor şi de data aceasta ! Dar nici asta nu este important, important este că sunteţi acolo sub titulatura de consilieri judeţeni…adică ai judeţului Vâlcea…nu sunteţi nişte vătafi … nu aveţi drept de viaţă şi de moarte şi de falimentare a unor localităţi şi sper ca vâlcenii să vă pedepseasca cu votul lor!
Haideţi să vă spun despre ce este vorba:
HOTĂRÂREA PE CARE AŢI LUAT-O JOI 30 OCTOMBRIE 2014, DIN RĂZBUNARE, ESTE ILEGALĂ! Hotărârea este ilegală pentru că:
1. Expunerea de motive a Preşedintelui Consiliului Judeţean a fost înregistrată la nr. 15847 din 23.10.2014, iar raportul de specialitate al Direcţiei Generale Economice, la nr. 15848. (la Proiectul de Hotărâre privind repartizarea pe UAT-uri a sumei de 11.952 mii lei destinată finanţării cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale pe anul 2014)
După întocmirea acestor acte administrative, grupul de consilieri judeţeni ACL a înregistrat un alt Proiect de Hotărâre care viza aceleaşi aspecte (de repartizare a sumei de 11.952 mii lei) sub nr.15863 din 23.10.2014, însoţit de Expunere de motive, DAR FĂRĂ A AVEA RAPORT DE SPECIALITATE al Compartimentului de resort al Consiliului Judeţean Vâlcea.
Se observă că sunt încălcate dispoziţiile art. 98 coroborate cu cele ale art. 44 alin.(1) din Legea nr. 215/2001 şi cele de la art. 67 alin. (3) din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului Judeţean Vâlcea potrivit cărora:
– proiectele de hotărâri şi celelalte probleme asupra cărora urmează să se delibereze se înscriu pe ordinea de zi numai decât însoţite de avizul comisiilor de specialitate, cărora le-au fost transmise în acest scop şi de compartimentul de resort din cadrul aparatului de specialitate a Consiliului Judeţean Vâlcea.

2. Pe fondul problemei Proiectul de Hotărâre promovat de consilierii judeţeni ACL, nu s-a făcut cu respectarea criteriilor prevăzute de lege, respectiv:
a) Lungimea drumurilor comunale şi starea tehnică a acestora aşa cum prevede art. 4 lit.c din Legea nr. 356/2013 privind bugetul de stat pe anul 2014
b) Realizarea de lucrări în vederea înlăturării efectelor calamităţilor naturale din anul 2014, pentru care nu au fost alocate fonduri prin alte acte normative.
c) Foarte important !!! Alocarea de fonduri TUTUROR UAT-urilor, respectând astfel dispoziţiile art. 16 şi 17 din Legea nr. 273/2006, privind autonomia financiară şi principiul proporţionalităţii, respectiv responsabilităţile autorităţilor administraţiei publice locale stabilite prin lege. Localităţi ca: Drăgoeşti, Berislăveşti, Nicolae Bălcescu, Şuşani şi Vaideeni au primit 0 LEI.
d) Eliminarea principiului repartizării de surse pe criterii politice, promovat de consilierii judeţeni membri ai ACL.
Ştiu că aţi vrut să creaţi panică, ştiu că aţi vrut să-i demobilizaţi pe primari sau să se simtă ameninţaţi. Nu v-aţi gândit însă la oamenii, la vâlcenii pe care îi batjocoriţi spunându-le că merita 0 LEI ?!!!
DUMNEAVOASTRĂ PENELIŞTI ŞI PEDELIŞTI MERITAŢI 0 VOTURI!” – susţine deputatul Constantin Rădulescu în declaraţia sa politică.

Citiţi şi: VIDEO cu SCANDALUL de la CJ: Consilierii ACL au votat împotriva primarilor din tot judeţul