Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

MOTIV HALUCINANT: Buican sare la gâtul lui Matei!

Investiţia care se va realiza anul viitor în localitatea Budeşti de către firma Faurecia i-a pus pe jar pe politicienii din Vâlcea. Dornic să mai capete ceva capital electoral, Cristian Buican l-a atacat suburban pe primarul interimar al municipiului Râmnicu Vâlcea, Ion Gigi Matei, după ce acesta declarase pentru VOCEA VÂLCII că din martie 2016 Faurecia îşi va deschide o fabrică de subansamble la Budeşti şi că se vor crea peste 1600 de locuri de muncă.

„Primarul surogat demis, Ion Gigi Matei, nu a întreprins niciun fel de măsură administrativă pentru atragerea de investitori în municipiul Râmnicu-Vâlcea, dovadă fiind tocmai decizia firmei Faurecia de a realiza această importantă investiţie în localitatea Budeşti şi nu pe raza municipiului reşedinţă de judeţ. Mai mult decât atât, toate declaraţiile publice ale primarului surogat demis Ion Gigi Matei pe marginea acestui subiect au avut rolul de a îngreuna discuţiile premergătoare realizării acestei investiţii.

Ion Gigi Matei nu este altceva decât un şarlatan cocoţat vremelnic în fruntea Primăriei Municipiului Râmnicu-Vâlcea, ce se menţine în această funcţie doar prin acţiunile partinice şi abuzive ale prefectului. Majoritatea consilieriilor locali din Râmnicu-Vâlcea, în concordanţă cu aşteptările cetăţenilor, au decis destituirea lui Ion Gigi Matei pentru lipsa capacităţii acestuia de a gestiona proiectele oraşului, pentru administrarea defectuoasă a municipiului şi pentru lipsa măsurilor de atragere de investitori. În timp ce la nivel declarativ se laudă cu atragerea de investitori, Ion Gigi Matei nu a reuşit să ofere condiţii minime celor interesaţi şi tocmai de aceea firmele private ce doresc să investească se orientează spre alte zone în care administraţia publică locală oferă deschidere şi implicare”, se arată într-o informare de la cabinetul parlamentar al lui Cristian Buican.

Pe Buican l-a bătut soarele în cap

Primarul interimar Ion Gigi Matei a reacţionat, prin intermediul unui comunicat de presă, atacurilor venite de la preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican.

„Nu pot decât să dau vina pe canicula prelungită pentru elucubraţiile adunate în comunicatul de presă dat recent de PNL, în care sunt acuzat că îmi însuşesc fraudulos meritele pentru noua unitate de producţie a Faurecia care va începe să funcţioneze de anul viitor în vecinătatea Râmnicului. În acelaşi timp, nu pot să nu simt o mare mâhnire la vederea încăpăţânării cu care PNL, fie că vorbim de reprezentantul local în Parlament, fie de consilierii locali ai municipiului, terfelesc în interes politicianist fiecare lucru bun care se întâmplă în sau pentru oraşul acesta.

În conformitate cu solicitarea reprezentanţilor de la nivelul cel mai înalt ai companiei Faurecia privind comunicările oficiale referitoare la noua unitate de producţie, m-am abţinut să dau răspuns la atacurile stupide ale diverşilor politruci de ocazie din ultimele luni. Am considerat că interesul comunităţii este cel care trebuie să primeze. Şi iată că ceea ce trebuia să se întâmple bun pentru oraş s-a întâmplat: compania îşi va deschide aici o fabrică unde se vor putea angaja peste 1.600 de locuitori ai Râmnicului şi ai localităţilor învecinate. Şi cred că e momentul să clarific unele aspecte.

Încă de la primele discuţii cu reprezentanţii Faurecia, nu s-a pus problema găsirii sau oferirii de către Primăria municipiului a unui teren pentru viitoarea unitate de producţie. Acest aspect urma să fie rezolvat în cadru privat, în funcţie de disponibilităţile existente în Râmnic sau în împrejurimi. Solicitările Faurecia au vizat în principal asigurarea prin intermediul unei linii de autobuze a SC ETA SA a transportului lucrătorilor la viitoarea fabrică, publicitatea pentru angajările de personal prin intermediul aceleiaşi companii locale şi deschiderea unor clase de învăţământ profesional pentru viitorii salariaţi ai firmei. Ceea ce ne-am şi angajat că vom face.

Faptul că Faurecia a găsit un teren disponibil – prin achiziţie privată, şi nu primit de la comuna Budeşti (apropo, domnule Buican, că tot aţi pomenit de Zona Metropolitană, ştiaţi că administraţia locală de la Budeşti a refuzat constant intrarea în această structură?) este îmbucurător pentru că, în mod evident, cei mai mulţi din viitorii salariaţi vor fi din municipiu. Primăria Râmnicului îşi va respecta angajamentele şi va asigura linia de transport de călători solicitată.

Iar în ceea ce priveşte organigrama SC ETA SA, am găsit soluţiile necesare pentru a o face funcţională după ce a fost «umflată» de către PNL. Înţeleg că în lupta politică trebuie să îţi ataci adversarul pe toate căile posibile. Dar în momentul în care ţinta atacurilor unui politician sau ale unui partid politic devine însăşi comunitatea pe care ar trebui să o reprezinte, lucrurile intră într-o zonă care poate fi definită de iresponsabilitate, ca să nu spun mai mult. Niciodată, în istoria recentă a Râmnicului, nu am mai văzut ca un partid, prin reprezentanţii săi de la indiferent ce nivel, să sacrifice fără nici cea mai mică ezitare interesele unui oraş întreg pentru scopurile lor politicianiste. Partidul Naţional Liberal de la Vâlcea, prin preşedintele său şi prin cei pe care i-a adus în Consiliul Local municipal, dovedeşte cu vârf şi îndesat că este un adversar al Râmnicului şi al dezvoltării sale viitoare.

Tot ce pot să mai sper este că deputatul Cristian Buican nu a văzut acest «comunicat» înainte de a fi trimis redacţiilor: dacă nu este aşa, însemnă că limbajul politic de la nivel local a coborât la un nivel de-a dreptul inacceptabil”, susţine primarul interimar Ion Gigi Matei, prin intermediul unui comunicat de presă.