Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Monica Macovei, OUT din PPE! S-a înscris la Reformişti

Europarlamentarul Monica Macovei, ajunsă în Parlamentul European pe listele PDL nu mai face parte din grupul PPE, cel mai numeros din forul legislativ de la Bruxelles. Fostul ministru de Justiţie a schimbat deja macazul, înscriindu-se în Grupul Conservatorilor şi Reformiștilor (ECR), care va face cât mai curând anunţul în plen.

Motivul pentru care Macovei nu mai face parte din PPE este explicat de câteva surse din PE astfel: europarlamentarul român ar fi fost dată afară din PPE şi a trebuit să-şi găsească alt grup. Monica Macovei a anunţat public că plecarea sa din PPE a fost din proprie iniaţivă.

“Am avut o colaborare bună, cu beneficii de ambele părți, și am reprezentat cu succes până acum Grupul Popularilor Europeni. Drumul pe care pornesc acum, alături de Grupul Conservatorilor și Reformiștilor din Parlamentul European, este clădit pe valorile pro-europene și transatlantice, pe respect și tratament echitabil pentru toate statele membre UE, pe reformarea instituțiilor din România și din alte state membre, precum și reformarea instituțiilor europene pentru a reduce cheltuielile din banii publici, pe eliminarea corupției și birocrației, pe transparență acasă și în instituțiile europene”, a declarat Monica Macovei.