Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Monica Macovei: Dragnea, paznic la voturile de la europarlamentare

Eurodeputatul PDL Monica Macovei atrage atenţia asupra faptului că vicepremierul Liviu Dragnea, trimis în judecată pentru coordonarea fraudei la referendum, este coordonatorul campaniei PSD pentru alegerile europarlamentare, aşa cum a anunţat joi Victor Ponta.

„Așadar, inculpatul Dragnea, acuzat ca a coordonat o campanie cu scopul de a fura voturi, este pus din nou șef de campanie la PSD, iar singura explicație este ca PSD se pregătește sa fure din nou la alegerile din 2014. Cât timp Dragnea este judecat pentru fraudarea unor voturi, el nu poate fi decât garanția unor alegeri fraudate și incorecte. Este ca și cum ai pune un inculpat judecat pentru spargerea unei bănci paznic la bancă. Prin decizia de a-l numi pe inculpatul Dragnea coordonatorul campaniei PSD pentru alegerile europarlamentare, Ponta devine complice și instigator al unor alegeri cu mari riscuri de fraudă”, a declarat Monica Macovei.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, în legătură cu fraudarea referendumului din 2012.