Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Mircia Gutău îl vrea pe Ion Tudor în cursa pentru Consiliul Judeţean

CANDIDATURI. Fostul primar Mircia Gutău a făcut săptămâna trecută o declaraţie şocantă pentru liderii PDL Vâlcea: numirea vicepreşedintelui Ion Tudor drept candidat în cursa pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Vâlcea. Gutău a lansat alte două nume, dar l-a creditat cu şanse mult mai mari pe Ion Tudor. Propunerea a suscitat rumoare în cadrul organizaţiei vâlcene şi cam atât. Liderul PDL Vâlcea, senatorul Dorel Jurcan, a declarat că nominalizarea candidatului se va face în baza unui sondaj de opinie, nu în funcţie de simpatiile unora sau altora.

Manifestanţii din Piaţa Universităţii, şi nu numai, au aruncat în aer planurile PDL. Liderii partidului au fost obligaţi să cedeze revendicărilor acestora, cea mai importantă vizând renunţarea la comasarea alegerilor în luna noiembrie şi organizarea de alegeri anticipate. Luaţi prin surprindere, capii organizaţiilor judeţene pedeliste sunt obligaţi să se mobilizeze rapid pentru a recupera timpul pierdut, prima decizie vizând nominalizarea candidaţilor pentru primării şi consiliile judeţene. Organizaţia vâlceană se află într-o situaţie la fel de sensibilă ca şi celelalte organizaţii din ţară,  candidatul PDL pentru primăria Râmnicului a rămas bătut în cuie, la fel şi ceilalţi primari din teritoriu, dar pe fondul nemulţumirilor din ţară nimeni nu-i creditează cu şanse reale la alegeri. PDL Vâlcea nu şi-a desemnat încă omul pentru Consiliul Judeţean, nu din vina  liderilor organizaţiei judeţene, ci a protocolului cu UNPR. Deşi protocolul a fost semnat demult, democrat liberalii  vâlceni nu ştiu dacă vor avea candidat propriu sau vor merge pe mâna candidatului UNPR. O întrebare fără răspuns din cauza UNPR Vâlcea. Deputatul Dan Mazilu a declarat că nu va candida pentru preşedinţia Consiliului Judeţean şi va ceda, cel mai probabil, acest post PDL. Săptămâna trecută, Mircia Gutău, liderul interimar al organizaţiei municipale UNPR Râmnicu Vâlcea, a lansat trei nume pentru această candidatură, toate din PDL Vâlcea: Ion Tudor, Ştefan Prală şi Aurel Simion. Gutău l-a creditat cu cele mai mari şanse pe vicepreşedintele Ion Tudor. Deşi a nominalizat doar două motive: puterea organizatorică şi cea financiară, fostul edil a luat în calcul şi faptul că acesta deţine şi o televiziune. O ,,jucărie”  care nu l-a ajutat prea mult în campania parlamentară din 2008, după cum a declarat.

,,Cel mai bun candidat ar fi Dan Mazilu. Cu drag l-aş susţine pe el,  dar dacă nu va dori să candideze va trebui să susţinem oricare alt  candidat al PDL. Nu avem antipatii faţă de nimeni. Am văzut că PDL nu a înaintat nici un nume pentru CJ, fapt ce mă face să cred că nu s-au hotărât încă. Eu apreciez că doar trei persoane au şanse reale în cursa pentru CJ, pentru că sunt noi şi numele lor nu au fost asimilate cu PDL: Ion Tudor, Ştefan Prală şi Aurel Simion. Din cei trei, eu cred că Tudor are cele mai mari şanse, pentru că este un om politic mai elegant şi mai organizat, doar vine dintr-o structură militară, şi are şi puterea financiară pentru campania electorală. El are cele mai mari şanse  să candideze împotriva candidatului PSD, a lui Ion Cîlea, care va fi un candidat redutabil, foarte greu de învins. Nu există altă variantă mai bună la ora actuală, pentru că  liderii consacraţi ai PDL stau foarte prost în sondaje, în special acum”, a  precizat Mircia Gutău.

Dorel Jurcan infirmă scenariul lui Gutău

Scenariul fostului lider al PDL Vâlcea a fost infirmat de liderul organizaţiei judeţene, senatorul Dorel Jurcan. Acesta a declarat că PDL va nominaliza candidatul, după clarificarea protocolului încheiat cu UNPR. ,,Deocamdată nu am luat o decizie cu privire la nominalizarea candidatului pentru CJ, deoarece am considerat că mai avem timp, ţinând cont de faptul că alegerile comasate urmau să aibă loc în noiembrie. Am fost luaţi prin surprindere de decizia Curţii Constituţionale, iar săptămâna viitoare vom fi obligaţi să ne schimbăm strategia. Candidaţii îi vom anunţa în a doua jumătate a lunii februarie, în special pe cel la Consiliul Judeţean, după clarificarea relaţiei cu UNPR. Până atunci nu ne putem pronunţa. Dacă vom merge pe metoda folosită de USL, noi avem deja candidatul pentru Primăria Râmnicului, pe domnul Romeo Rădulescu, atunci CJ ar reveni UNPR, şi din câte ştiu nici  dânşii  nu şi-au anunţat candidatul”, a  declarat liderul PDL Vâlcea. Senatorul a declarat că Ion Tudor este unul dintre posibilii candidaţi, dar că mai sunt şi alţii. ,,Nu am văzut declaraţiile domnului Gutău, dar cu siguranţă oricare dintre colegii noştri are şanse. Sigur, domnul Tudor este unul dintre colegii pe care-i apreciez, şi poate fi unul din candidaţi, dar mai sunt şi alţii. La stabilirea candidatului un rol decisiv îl va avea sondajul de opinie, cel mai bine clasat, care va avea cea mai mare credibilitate, va fi candidatul. Dacă la nivel naţional se va stabili că în judeţe ne putem stabili singuri strategia, atunci se va putea ajunge la un compromis acolo unul dintre partide nu are candidat. Dacă va fi nevoie, dacă partidul mă va desemna, voi candida pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, pentru că sunt omul care are cea mai mare obligaţie pentru partid”, a precizat Jurcan.

DANA NEDESCU