Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

MIRCIA GUTĂU: Există riscul ca partidele mari să nu se claseze pe primele locuri la Râmnicu Vâlcea

Mircia Gutău, candidatul Partidului Ecologist Român, pentru Primăria Râmnicu Vâlcea a susţinut o conferinţă de presă, în cadrul căreia a prezentat câteva direcţii pe care le are în vedere, în cazul în care va câştiga un nou mandat de primar în municipiu.

În opinia lui Gutău, proiectele pe fonduri europene la care se lucrează în acest moment în municipiu nu au nicio şansă să se finalizeze la 30 iunie 2016, ceea ce reprezintă un mare handicap pentru administraţia publică locală.

La conferinţa de presă a participat şi preşedintele PER Vâlcea, Eusebiu Veţeleanu, care a anunţat că în data de 28 martie va avea loc conferinţa organizaţiei municipale a partidului.

„Oamenii îmi cer să readuc oraşul la ceea ce a fost. În ultimii 6 ani de zile, oraşul a fost un dezastru, trebuie să recunoaştem. Oamenii nu au pretenţii absurde, vor curăţenie, vor proiectele finalizate, vor siguranţă, un sport de calitate şi alte asemenea.

Sunt pregătit şi pentru situaţia în care proiectele pe fonduri europene nu se vor finaliza la termen. Dacă până acum am fost foarte optimist că bazinul de înot se va termina, acum sunt sceptic. Va fi o povară grea pe umerii primăriei. Proiectele trebuiau terminate până la 31 decembrie 2015. Râmnicenii trebuie să ştie că ceea ce se lucrează din ianuarie până în iunie 2016 se suportă din bugetul local. Dacă lucrările nu se finalizează nici până la 30 iunie, banii trebuie să fie rambursaţi de către Primărie. Acum este dezastru, iar dacă lucrările nu vor fi finalizate, va fi catastrofă”, a declarat Mircia Gutău.

Zona metropolitană, o prioritate

De asemenea, Mircia Gutău a mai precizat că este foarte important să se finalizeze constituirea zonei metropolitane deoarece viitoarele fonduri europene se vor adresa unor astfel de construcţii.

„Povestea cu oraşul turistic, haideţi să fim realişti: ce poate vedea acum un turist străin la noi în municipiu? Groapa din centru, parcul în care îți rupi picioarele? Haideţi să nu ne mai minţim. Trebuie înfiinţat un departament pentru zona metropolitană, să urgentăm construirea zonei metropolitane, după principiile lansate la început de mine, pe o rază de maximum 25 de km., nu dincolo de Drăgăşani, iar apoi să poţi accesa fonduri.

Începând din acest an, vor veni bani europeni pentru zone metropolitane. Spre exemplu, acum ştim pe unde vine autostrada. Putem să ne organizăm să facem proiectul străzii care se va lega de autostradă, astfel încât atunci când autostrada e gata să avem şi noi drumul gata. Altfel, aşteptăm 10 ani să se facă autostrada şi mai stăm 15 ani să facem drumul. Şi când se termină drumul, se strică autostrada”, a mai spus Gutău.

PSD și PNL se vor bate pentru locurile III și IV

În ceea ce priveşte clasamentul politic după alegerile locale din data de 5 iunie 2016, al Primăria Râmnicu Vâlcea, lucrurile ar sta în fel următor în opinia lui Mircia Gutău, candidatul PER în această competiţie electorală: există riscul ca partidele mari să nu se claseze pe primele locuri.

„Schimbările care s-au produs ne arată că acestea pot pierde podiumul, iar partidele mici să fie primele. ALDE a primit acum nişte oameni care au un electorat al lor, care va afecta cu siguranţă PSD-ul, pentru că ei au fost identificaţi ca piloni de bază ai PSD. Eu cred că orice plecare dintr-un partid, fie un membru sau 10, are efecte asupra partidului.

Există riscul la PSD-ul şi PNL-ul să se claseze unul pe locul III şi celălalt pe locul IV la Consiliul Local. La municipiul Râmnicu Vâlcea, PER-ul va fi pe locul I, iar ALDE ar putea fi pe locul II, după mutările făcute. PSD-ul are toate şansele să se claseze pe locul III sau chiar pe IV dacă liberalii se mişcă bine. Vorbesc doar de Consiliu Local, însă veţi vedea că surprize vor fi foarte multe. Domnul Grigorescu va rupe nişte nişte voturi şi nu de pe partea dreaptă”, a precizat Mircia Gutău.