Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

MIRCIA GUTĂU, candidat PNL pentru Primăria RÂMNICU VÂLCEA

Zilele trecute, Ziarul de Vâlcea prezenta în exclusivitate informaţia că Alina Gorghiu, co-preşedintele PNL s-ar fi pronunţat împotriva candidaturii lui Mircia Gutău la primăria Râmnicu Vâlcea, din partea PNL. Astfel, se preciza că discuţia a avut loc la ultima şedinţă a Biroului Politic Naţional al PNL. Alina Gorghiu ar fi spus că problemele din justiţie (din trecut) ale lui Mircia Gutău nu pot să fie trecute cu vederea. „Un om condamnat de două ori definitiv pentru acte de corupţie nu va candida niciodată din partea PNL, nici măcar pentru funcţia de consilier local la cea mai nesemnificativă comună din România!”

Alina Gorghiu îl vrea pe Gutău! În partid

Liderul PNL Vâlcea, Cristian Buican, susţine că informaţiile apărute sunt nişte minciuni sfruntate şi că nu a avut o asemenea discuţie cu Alina Gorghiu. Mai mult, aceasta ar fi spus că are încredere în deciziile filialelor judeţene şi că nu are de gând să intervină, decât în cazuri extraordinare.
„Nu am discutat cu Alina Gorghiu despre Mircia Gutău. E o minciună sfruntată. Mai mult, noi ne pregătim pentru Consiliul Naţional, care va avea loc în data de 20 mai, iar atunci se va stabili calendarul pentru desemnarea candidaţilor la primăriile reşedinţă de judeţ şi la celelalte primării. În ceea ce-l priveşte pe Mircia Gutău, vă pot spune că, în primul rând, trebuie să-şi dorească să devină membru PNL. Sunt bun prieten cu Gutău şi toate cercetările sociologice făcute până acum arată că el are prima şansă. Sunt onorat să colaborez cu Mircia Gutău şi am o relaţia foarte bună cu el”, ne-a declarat Cristian Buican.
Despre candidatura la Consiliul Judeţean, Buican este extrem de relaxat, mai ales de când preşedintele CJ nu se mai alege în mod uninominal. „În ceea ce priveşte Consiliul Judeţean, nu se mai pune problema deoarece chiar azi (miercuri 6 mai a.c. – n.r.) s-a adoptat în Camera Deputaţilor că preşedintele CJ va fi ales în mod indirect din rândul consilierilor judeţeni. Astfel, băieţii care se ciondăneau până acum pe candidatura la CJ vor rămâne cu buza umflată”, a mai spus Buican.