Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

MIRCIA GUTĂU: Aşa cum am promis, voi câştiga Primăria Râmnicu Vâlcea!

Jocul politic în Vâlcea s-a resetat din momentul în care Alina Gorghiu a aruncat bomba într-o conferinţă de presă susţinând că PNL Vâlcea îşi va reevalua poziţia în ceea ce priveşte susţinerea lui Mircia Gutău drept candidat PNL pentru Primăria Râmnicu Vâlcea.

Imediat după declaraţia Alinei Gorghiu, Mircia Gutău a reacţionat şi a spus că nu stă într-un partid unde nu este dorit. Din momentul în care Gutău a devenit liber de contract au început şi speculaţiile, mulţi analişti politici susţinând ideea că fostul primar al Râmnicului va face echipă cu senatorul Dan Niţu, şi el hotărât să încheie socotelile cu PNL, la ALDE.

„Eu nu vorbesc cu portarii de la partidele politice. Habar nu am cine a dat un asemenea comunicat şi cine este persoana respectivă. Ceea ce vă pot spune, însă, este faptul că eu îmi văd de drumul meu şi, aşa cum am promis, voi câştiga Primăria Râmnicu Vâlcea.

Nu am ce să le reproşez liberalilor. Cristian Buican şi-a ţinut cuvântul şi vă spun că mă aflu în continuare în relaţii bune şi de respect reciproc cu cei de la PNL Vâlcea”, ne-a declarat Mircia Gutău.

Reacţia lui Mircia Gutău vine în urma unui comunicat de presă, semnat de un vicepreşedinte ALDE, Andrei Carpeneanu, care a spus că partidul lui Tăriceanu nu va primi nici un membru condamnat definitiv pentru fapte de corupţie.

„Ca urmare a unor informaţii apărute astăzi în presa locală din judeţul Vâlcea Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) doreşte să facă următoarele precizări: dezminţim categoric informaţia potrivit căreia Mircia Gutău, candidat desemnat de Partidul Naţional Liberal pentru a candida la Primăria Municipiului Râmnicu-Vâlcea la alegerile locale din 2016, va face parte din echipa ALDE. Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) nu va primi nici un membru condamnat definitiv pentru fapte de corupţie. De asemenea, cu privire la persoana senatorului PNL Niţu Remus Daniel vă aducem la cunoştinţă că domnia nu face parte din ALDE”, se arată în comunicatul semnat de vicepreşedintele ALDE, Andrei Carpeneanu.