Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ministrul Economiei numeşte director la Oltchim, pe la spatele parlamentarilor

Întâlnirea de la Ministerul economiei cu toţi factorii implicaţi din judeţele Vâlcea şi Argeş privind soarta Oltchim a fost una productivă şi plină de promisiuni, toată lumea prezentă susţinând sus şi tare că Oltchimul nu va falimenta. Întâlnirea a durat mai multe ore însă în ultima sa parte, noul ministru al Economiei i-a invitat pe parlamentari să plece, rămânând doar cu autorităţile judeţene şi sindicatele. Deşi, de regulă, parlamentarii îşi iau toate înjurăturile privind problemele de la Oltchim, iar Andrei Gerea ar trebui să ştie foarte bine asta, în lipsa lor, ministru a numit un nou director la Oltchim.

Indignat de această atitudine, deputatul PSD, Costi Rădulescu, reacţionează prin intermediul unui comunicat de presă.

„Pe langa faptul ca simt un puternic sentiment de indignare fata de ce s-a intamplat astazi, lucrurile stau cam asa: de la ora 11:00 pana la ora 14:30, am participat la o intalnire la care au fost prezente sindicatele, parlamentari, presedintii consiliilor judetene Valcea si Arges, intalnire moderata de domnul ministru Andrei Gerea.

Am participat la multe astfel de intalniri, iar astazi, in final, ni s-a multumit pentru participare, iar domnul ministru i-a rugat sa ramana pe loc pe cei de la sindicate, presedintii consiliilor judetene si administratorii judiciari. Pe drum, am aflat ca in urma acestei intalniri, dupa ce parlamentarii au parasit sala, a fost numit un nou director la Oltchim.

As putea sa fac multe comentarii, unele dintre ele chiar dure, insa vreau ca domnul ministru Andrei Gerea sa inteleaga ca noi toti tragem la aceeasi caruta si tocmai de aceea in mandatul meu, pana acum, m-am adresat ministrilor cu intrebari si nu cu interpelari. Ma opresc insa la a spune urmatoarele:

Este un gest cel putin incorect fata de parlamentari. Noi suntem cei apostrofati aproape zilnic pentru ce se intampla la Oltchim. Noi suntem cei care am mers din usa in usa pentru a cere voturi, astfel incat, USL-ul sa obtina aproape 70% si sa sustina Guvernul din care face parte si domnul Andrei Gerea. Noi suntem cei carora la fiecare intalnire li s-a reprosat ca nu facem totul pentru salvarea Oltchimului si iata, ca astazi, inainte de a se lua o decizie strategica pentru viitorul Oltchimului, tot noi am fost cei carora li s-a multumit pentru participare si am aflat din presa, ca dupa plecarea noastra, Oltchim are un nou director.

Consider ca prin acest gest, domnul ministru Andrei Gerea nu a procedat corect fata de colegii din randul carora a primit sustinerea si increderea pentru a fi ministru.

Am fost printre primii parlamentari de Valcea, ales chiar in colegiul Oltchimului, care a salutat declaratiile hotarate ale ministrului Andrei Gerea chiar de cand a fost nominalizat, si anume, acele declaratii prin care anunta ca Oltchimul este prioritatea numarul unu a mandatului sau. Imi mentin aprecierea pentru aceste declaratii. Sper sa fie confirmate de fapte si asa cum i-am spus, are tot sprijinul meu in calitate de parlamentar de Valcea

In final, nu-mi ramane decat sa trag concluzia ca cei prezenti la aceasta numire a noului director al Oltchim, dar mai ales domnul ministru Andrei Gerea, isi asuma raspunderea pentru nominalizarea facuta si pentru deciziile viitoare ale noului director cu privire la Oltchim.

Il asigur pe domnul ministru, ca pot intelege un gest pe care l-a facut sub presiunea proaspetei numiri, de toata sustinerea mea, atunci cand vine vorba despre salvarea Oltchim am incredere in bunele dumnealui intentii si sper ca va avea un mandat incununat de succes si imi doresc acest lucru pentru ca succesul dumnealui inseamna ca USL se tine de cuvant, legat de Oltchim. Sper sa vina cu o alta gandire mai pragmatica si cu siguranta ii voi transmite operativ si in termen, opiniile si solicitarile concetatenilor mei cu privire la Oltchim” – susţine Costi Rădulescu.