Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ministrul Berca a venit în Râmnic să-l susţină pe primarul Rădulescu

VIZITĂ. Gabriel Berca, ministrul Administraţiei şi Internelor, a declarat, aflat într-o vizită la Râmnicu Vâlcea, că este plăcut impresionat de transformarea pe care a cunoscut-o municipiul în mandatul primarului Romeo Rădulescu, asigurându-l că-l va susţine, necondiţionat, în toate proiectele pe care intenţionează să le demareze. În plus, el a menţionat că municipiul nostru are nevoie de continuitate, sugerând că Rădulescu ar trebui reales în funcţia de primar.

Ministrul Berca a precizat că face parte dintr-un Guvern „relativ nou”, dar hotărât, care „ia decizii importante şi care merge serios spre îndeplinirea câtorva proiecte propuse prin programul de guvernare”. De asemenea, el a precizat că Executivul şi-a trasat două priorităţi importante, evaziunea fiscală şi atragerea de fondurile europene, pe care le doreşte îndeplinite în cel mai scurt timp posibil. „Ne preocupă, în mod evident, şi pregătirea alegerilor locale şi generale, iar Ministerul Administraţiei şi Internelor este instituţia care asigură, din punct de vedere logistic, organizarea alegerilor”, a adăugat democrat-liberalul.

Impresionat de activitatea primarului Rădulescu, ministrul Gabriel Berca a simţit nevoia să-l laude public, precizând că oraşul arată din ce în ce mai bine. „Vreau să vă spun foarte clar că sunt impresionat de ce face primarul în funcţie (Romeo Rădulescu – n.r.), pentru acest oraş. Îmi aduc aminte că acum doi ani, când treceam cu maşina prin Râmnic, oraşul era un şantier. Am discutat cu domnul primar, care mi-a arătat o parte dintre proiectele domniei sale. Vreau să-i transmit că are parte de tot sprijinul meu, pentru că avem nevoie de o administraţie eficientă, iar, aici, la Vâlcea, se face administraţie eficientă. Râmnicul este un oraş frumos, curat, verde, care are nevoie de continuitate. Eu cred că aici vom avea rezultate în alegerile locale. Cred că domnul primar, prin pregătirea şi capacitatea intelectuală pe care le deţine, este candidatul ideal. Întotdeauna am crezut în oameni care, la Revoluţie, aveau 20-25 de ani şi care acum trebuie să fie la butoanele României. Dorinţa mea ca ministru este să ajut administraţia locală, indiferent de coloratura politică în rezolvarea problemelor. Am toată deschiderea să fac acest lucru şi aici, la Vâlcea. De aceea, m-am întâlnit cu primarul dumneavoastră, cu colegul meu de partid, care va avea tot sprijinul meu”, a spus ministrul.

Întrebat cum vor rezolva liderii partidului problema legată de candidatura a doi democrat-liberali (viceprimarul Eusebiu Veţeleanu fiind, în continuare membru al acestei formaţiuni politice, deşi şi-a anunţat candidatura din partea UNPR), ministrul Berca a spus că PDL are un singur candidat, în persoana primarului în exerciţiu, Romeo Rădulescu. „În ceea ce-l priveşte pe Veţeleanu, e o chestiune care va fi discutată, dar noi avem candidat”.

Berca, „îndoctrinat” de Valentin Iliescu

Trebuie menţionat că la conferinţa de presă, la care au fost prezenţi mai toţi democrat-liberalii de seamă, a participat şi ministrul în relaţia cu Parlamentul, Valentin Iliescu care, se aude, l-ar fi „îndoctrinat” şi pe ministrul Berca cu ideile sale referitoare la modul „discreţionar” în care înţelege preşedintele Consiliului Judeţean, social-democratul Ion Cîlea, să împartă banii primăriilor din judeţ.   „Pe de altă parte, vreau să-l asigur de întreaga mea colaborare şi pe preşedintele Consiliului Judeţean (Ion Cîlea – n.r.), deoarece mi se pare normal să existe colaborare şi să-i acord sprijin pentru proiectele importante care vizează acest judeţ. Nu pot, însă, să nu spun că primăriile din acest judeţ nu sunt tratate cu just temei şi pe baza necesităţilor lor. La întâlnirea din Colegiul Prefectural am spus că va trebui să găsim soluţii pentru a nu mai lăsa la liberul arbitru alocare de fonduri în judeţe. Trebuie să existe criterii şi oportunităţi. Acesta este rolul unui Consiliu Judeţean”, a precizat Gabriel Berca.

În plus, ministrul a fost rugat de jurnaliştii prezenţi la întâlnirea cu presa să explice cum va soluţiona sesizările făcute la adresa prefectului judeţului, Petre Ungureanu, care vizează o serie de „abuzuri” ale acestuia. „De unde ştiţi că sunt abuzuri? Trebuie să văd şi eu că sunt abuzuri. Cât priveşte faptul că a limitat accesul anumitor cetăţeni în Instituţia Prefectului, trebuie să verific şi eu aceste aspecte. Nu am avut timp să mă lămuresc până acum. Eu am spus celor care poartă uniformă, dar şi celor care fac administraţie, că toţi cetăţenii sunt plătitori de taxe şi impozite în această ţară şi toţi trebuie să aibă acces în instituţiile statului.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU