Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

MILITĂRIA s-a dat jos din pod la PSD

Viitorul preşedinte al PSD se decide în aceste zile la fosta bază militară Arsenal Park din Orăştie, unde are loc o şedinţă a greilor din PSD, ocazie cu care se vor trasa principalele obiective ale social-democraţilor în această toamnă.

Practic, odată cu plecarea lui Şova din Guvern şi previzibila candidatură a lui Ponta la prezidenţialele din toamnă, acum în PSD sunt două tabere gata de luptă pentru a pune mâna pe partid. Oficial, la şedinţa PSD se va discuta despre pregătirea alegerilor prezidenţiale. Însă, scopul real al întâlnirii este acela de a tranşa problema succesiuni la putere în PSD.

Aripa din PSD care îl susţine pe Liviu Dragnea în jocurile din partid iese la atac. Surse din această grupare spun că se aşteaptă la o şedinţă grea de tot, unde se vor spune multe vorbe grele.

„Dragnea ar trebui să fie la partid, şi eu zic la fel. Îl ştie lumea, are susţinere. El ar trebui să meargă. Frăţia aia Şova – Rus – Dâncu, frăţia epoleţilor, nu înghite sudul, că ei sunt deştepţi, chiar dacă iau 20%. Ăştia pe care se bazează Dragnea au DNA-ul pe cap. Şova are Ardealul, dar alea sunt nişte tinichele”, a declarat pentru stiripesurse.ro un lider judeţean PSD.

Preşedintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea, este şi el prezent la Orăştie, însă deocamdată nu este interesat să intre în lupte pentru putere. Însă, dacă judecăm lucrurile logic, se înţelege clar pe ce parte joacă Ion Cîlea. Este din sudul ţării şi a obţinut întotdeauna scoruri mari electorale.