Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Mihalache de la PP-DD încasează donaţii „obligatorii”

GRAV. Probitatea morală a preşedintelui interimar al organizaţiei judeţene a PP-DD Vâlcea, Eugen Mihalache, a fost pusă la îndoială în ultima perioadă. Asta pentru că, omul este acuzat de colegii săi de partid că face „mişmaşuri” cu banii membrilor PP-DD din judeţ. El nu a reuşit nici până acum să demonstreze, cu acte, că banii încasaţi fără chitanţe de la membrii de partid se regăsesc în visteria PP-DD sau au fost cheltuiţi pe utilităţile sediului de partid. Ba mai mult, la ultima întâlnire cu pepedediştii din judeţ, Mihalache a mai făcut o boacănă. El a prezentat un tabel, în care 71 de membri PP-DD, care se spune că ar fi donat sume de bani la partid (donaţiile fiind de fapt impuse de Mihalache), sunt scoşi ca restanţieri, deşi oamenii spun că s-au achitat de obligaţii.    

Scandalul din organizaţia judeţeană a PP-DD Vâlcea tinde să ia amploare, neregulile financiare descoperite intrând în atenţia oamenilor legii. În numerele trecute ale publicaţiei noastre, aduceam la cunoştinţa opiniei publice că liderul interimar al organizaţiei judeţene, Eugen Mihalache, prin apropiata sa Maria Simoiu, încasează lunar sume mari de bani cu titlu de cotizaţii (de la consilierii comunali – 300 de lei şi consilierii judeţeni – 1000 de lei), fără a tăia chitanţe. Niciun pepededist vâlcean nu are habar unde se duc aceşti bani, pe ce sunt ei cheltuiţi sau dacă sunt înregistraţi în evidenţele contabile ale partidului. La o ultimă întâlnire de partid, ce a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, Eugen Mihalache s-a eschivat, din nou, să le explice oamenilor unde le sunt banii. În schimb, el a împărţit prin sală o situaţie a donaţiilor către PP-DD Vâlcea, în perioada 1 iunie 2012 – 31 august 2013. Nimic bizar până acum, însă la o scurtă privire asupra tabelului, observi că aceste presupuse donaţii sunt de fapt nişte sume impuse de liderul interimar Mihalache. Asta pentru că, în tabelul (foto) respectiv, presupuşii donatori sunt scoşi, în cele din urmă, restanţieri. Cum se poate, oare, să fii restant când faci o donaţie? Oteviştii lui Diaconescu din Vâlcea s-au arătat sideraţi de imbecilitatea liderului lor interimar.

Mai mult decât atât, au existat cazuri în care anumiţi consilieri municipali s-au regăsit pe tabel ca fiind restanțieri, în condiţiile în care ei ştiau foarte bine că s-au achitat de partea lor de „donaţie”. Problema este că aceştia nu au nicio chitanţă pentru a justifica sumele respective şi acum sunt nevoiţi să cotizeze din nou la „puşculiţa” interimarului Eugen Mihalache.