Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Mihai Persu se mulţumeşte cu ce-i „pică”

• Dacă nu primar, atunci viceprimar

COMPETIŢIE. Conservatorul susţine că nu are niciun fel de problemă în a le face campanie ori liberalului Emilian Frâncu, ori pesedistului Gigi Matei. Cu toate acestea, Mihai Persu este hotărât să-şi joace cărţile până la capăt, convins fiind că are atuuri importante în faţa contracandidaţilor săi. În final, însă, liderul PC Rm. Vâlcea a revenit cu picioarele pe pământ şi a declarat că se mulţumeşte şi cu un post de viceprimar.

Urmând exemplul colegilor de alianţă, conservatorii râmniceni s-au reunit în şedinţă şi au decis să-l arunce pe liderul lor, Mihai Persu, în cursa pentru postul de primar al Râmnicului. Este conştient că nu are şanse să fie desemnat candidatul Uniunii Social – Liberale la Primăria Rm. Vâlcea sau să câştige, dar are totuşi dreptul de a visa. În cazul în care nu va fi ales, Mihai Persu se mulţumeşte şi cu un post de viceprimar. El nu renunţă uşor totuşi. Liderul conservatorilor râmniceni susţine că va începe o campanie mediatică furibundă pentru a-şi atinge ţelul. Mai mult, în cadrul ultimei sale conferinţe de presă, Mihai Persu a ţinut să nege zvonurile din ultimul timp conform cărora şi-ar dori să candideze la Consiliul Judeţean Vâlcea. „În acest moment este puţin credibil ca eu să fiu candidatul Uniunii, pentru că venim după o perioadă de convulsii interne, o perioadă în care vizibilitatea filialei municipale PC a fost destul de scăzută. Însă, eu sper ca alături de colegii mei, prin acţiunile pe care le vom face, să convingem electoratul că atât eu, cât şi echipa mea suntem soluţia câştigătoare. O să vedeţi  că acţiunile vor fi canalizate pe o campanie de imagine astfel încât să ne putem atinge ţelul. Oricum, conform protocolului, unul din posturile de viceprimari în condiţiile câştigării de către USL a Primăriei ne revine nouă în PC. Odată cu acest anunţ sper că vom linişti toate speculaţiile potrivit cărora voi candida la CJ. Nu am luat niciodată în calcul o asemenea variantă, trebuie să fim realişti, iar eu sunt realist şi recunosc că nu am suficientă notorietate în judeţ astfel încât să mă pot lupta cu şanse în faţa lui Ion Cîlea sau Cristian Buican” – a spus preşedintele PC Rm. Vâlcea, Mihai Persu.

Pentru a fi ales candidat din partea USL la Primăria Râmnicului, Mihai Persu crede că are câteva atuuri în faţa colegilor săi, Gigi Matei şi Emilian Frâncu. În opinia sa, capacitatea managerială şi experienţa politică sunt „armele” sale puternice cu care va intra în cursă. Iar dacă nu va câştiga primăria, el ţinteşte sus totuşi. Vrea ca la alegerile locale ce vor avea loc în vara anului 2012 să ia un procent suficient de mare şi un număr de patru consilieri local, astfel încât să poată negocia de la egal la egal cu aliaţii pesedişti şi liberali. „Dacă ţinem cont de contracandidaţii din USL, Frâncu şi Matei, fiecare are atuurile lui, însă în ceea ce mă priveşte consider că am suficientă capacitate managerială iar experienţa politica acumulată în cei 10 ani de politică mă face să fiu optimist pentru ceea ce înseamnă candidatura mea. Oricum nu îmi este indiferent procentul obţinut de PC în condiţiile în care nu voi fi ales candidatul la Primărie, pentru că apoi vom intra la negocieri. Una e să ai un viceprimar alături de o susţinere importantă în Consiliul Local, 3 sau 4 consilieri, şi alta e să ai funcţia de viceprimar şi unu sau doi consilieri. Sigur că m-ar interesa şi funcţia de viceprimar. Eu nu am avut o problemă în a colabora cu Ion Matei nici cu Emilian Frâncu şi mai mult nu mi-am făcut un scop în sine din candidatura la Primărie. Nu voi avea niciun fel de problemă în a face campanie alături de oricare dintre cei doi, la fel cum nici ei nu cred că au ceva personal cu mine. Dacă PC va reuşi să aibă suficienţi consilieri în CL, voi considera că este un proiect reuşit” – a mai spus preşedintele PC Rm. Vâlcea, Mihai Persu. CLAUDIA STANCIU