Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Mihai Persu nu pleacă de la PC

DISCUŢII. Reorganizarea filialei vâlcene a Partidului Conservator şi numirea fostului pesedist Mihăiţă Persu în fruntea conservatorilor râmniceni a dat peste cap atât organizaţia municipală a PC, cât şi o parte a organizaţiei municipale a PSD. Conform unor surse din PC, după numirea lui Persu în fruntea organizaţiei municipale, liderul Mircea Stănculescu a realizat că fostul pesedist nu poate fi controlat absolut deloc şi că discursul aplicat  al acestuia îl eclipsează total. Urmarea: Stănculescu vrea să scape de concurenţă.

În urmă cu două săptămâni, pesediştii au lansat un zvon conform căruia fostul lor coleg Mihăiţă Persu, noul lider al organizaţiei municipale a PC, ar dori să se reîntoarcă în partid din cauza unor disensiuni cu liderul Mircea Stănculescu, care se simte eclipsat de noua sa achiziţie. Datorită experienţei acumulate la şcoala PSD, Persu cel mic s-a dovedit a fi mult prea vocal şi mult prea rapid în acţiuni pentru un partid ca PC, obişnuit cu vitezele clasice de reacţie…de loc şi pe loc.

Contactat   telefonic, Mihăiţă Persu a declarat că nu se va reîntoarce în PSD, cel puţin nu în următorii doi ani.

„Ce, eu sunt cârpă! Aceste afirmaţii sunt fumigene. În următorii doi ani de zile, nu voi pleca de la Partidul Conservator. Am reorganizat organizaţia municipală, am modernizat sediul, nu am cum să plec. Ţinta mea este Primăria Râmnicului, am spus că o să candidez la Primărie cu intenţia de a câştiga şi o voi face. Nu am glumit. Restul sunt speculaţii şi nu mă interesează. E normal să se vorbească pentru că am început să mă mişc. Este adevărat,  am vorbit cu  foşti colegi de la PSD, dar este foarte normal pentru că am fost colegi foarte mult timp, asta nu înseamnă că vreau să mă întorc în PSD. S-ar putea să vină foarte mulţi la PC. Să nu uităm că în toamnă vor avea loc alegeri şi la organizaţia  municipală Râmnicu Vâlcea a PSD, să vedem ce se va întâmpla, pentru sunt foarte mulţi nemulţumiţi şi acolo. În funcţie de rezultatul alegerilor s-ar putea să aveţi surpriza ca mare parte din grupul nemulţumiţilor să treacă la PC”, a declarat Mihăiţă Persu, liderul interimar al organizaţiei municipale Râmnicu Vâlcea a PC Vâlcea.

Întrebat despre relaţia sa cu noul lider de la municipiu, Mircea Stănculescu a declarat că deocamdată acesta se află în probe: „Relaţia cu domnul Persu decurge normal, are la dispoziţie trei luni de zile să probeze că poate să reorganizeze cu succes organizaţia municipală, să-şi pună în aplicare programul…”, a declarat Stănculescu.

DANA NEDESCU