Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

LUPTA PENTRU PUTERE ÎN PSD VÂLCEA

BĂTĂLIE. Se apropie alegerile în cadrul organizaţiei judeţene a PSD Vâlcea şi deja au început să se facă tot felul de jocuri de culise, fiecare încercând să acceadă la o funcţie înaltă în partid. Sigur, sunt câţiva pesedişti care nu au niciun merit politic până acum, dar pentru faptul că şoptesc suav în urechea liderului lor, ei urmează să fie promovaţi în funcţii înalte.

Pe surse am aflat că un astfel de individ este Adrian Buşu, eternul căţeluş de casă al preşedintelui Cîlea, care se pregăteşte intens să devină vicepreşedinte. Acesta este o persoană controversată în PSD şi mulţi sunt cei care nu-i înghit figura-i efeminată şi figurile de mare intelectual. Sunt voci care afirmă că pe unul ca Adrian Buşu nu îl poţi arunca într-o luptă electorală, pentru că nu şi-ar aduce nici cinci voturi, el nefiind o persoană populară şi neremarcându-se cu nimic până acum. Chiar şi din postura de consilier judeţean, funcţie pe care o deţine deja de aproape un an de zile, nu s-a făcut cunoscut vâlcenilor prin nicio acţiune, iniţiativă sau opinie în cadrul şedinţelor de Consiliu Judeţean. El s-a mulţumit să fie un ales judeţean mediocru, care nu face altceva decât să ridice mâna la cerere.  Acum, colac peste pupăză aspiră şi la un post de vicepreşedinte în PSD, pentru ca mai apoi, ca o recompensă, să fie promovat într-o funcţie de conducere la deconcentrate, păpând bani publici pe degeaba.

O altă figură tristă din PSD Vâlcea care dă din coate să aibă o funcţie în partid este veteranul Dumitru Lovin. Acesta a reuşit de curând să-l înlăture de la conducerea pensionarilor social-democraţi pe fondatorul PSD-ului la Vâlcea şi să-i ia şi locul, interimar deocamdată. Însă el se pregăteşte intens de alegeri şi evident că va candida cu sprijinul necondiţionat al lui Ion Cîlea.

CLAUDIA STANCIU