Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

LOVIN ŞI BUŞU se cred la televizor: Se contrazic în direct pe tema majorităţii PNL de la CJ Vâlcea

Declaraţiile lui Adrian Buşu, cel care deschide lista ALDE Vâlcea, pentru Consiliu Judeţean în spaţiul public precum că liberalii vor obţine o majoritate confortabilă de 17 mandate, astfel încât Buican nu trebuie să mai negocieze cu nimeni pentru a ajunge preşedinte.

Adrian Buşu şi-a mai nuanţat declaraţiile la conferinţa de presă de miercuri, 13 aprilie 2016, spunând că el a dorit să tragă un semnal de alarmă că PNL va controla tot judeţul Vâlcea.

„Când am făcut declaraţia că PNL va câştiga majoritatea în Consiliul Judeţean Vâlcea, am fost realist. După un an şi jumătate în care PNL-ul a ocupat efectiv toate funcţiile de decizie din acest judeţ, la pregătirea pe care o au şi la numărul de primării deţinute de PNL, consider că au posibilitatea să obţină 17 mandate de consilieri judeţeni, care să-i ajute să-l nominalizeze pe Cristian Buican preşedinte, fără nicio altă alianţă.

Însă, eu am făcut această afirmaţie pentru a trage un semnal de alarmă că ne îndreptăm spre situaţia care a fost înainte de 1989, un partid monopolist, pe tot judeţul Vâlcea, în care democraţia nu va mai exista, nemaiavând concurenţă serioasă.

Liberalii ne-au arătat cum ştiu să conducă judeţul după moartea preşedintelui Ion Cîlea, demonstrând că nu vor dezvoltarea judeţului ci beneficii personale.

Să fim oameni serioşi! Au posibilitatea să câştige pentru că au peste 50 de primari în funcţie”, a comentat Adrian Buşu.

Adrian Buşu a fost pus la punct de şeful său de partid, Dumitru Lovin, care l-a făcut povestitor şi că asemenea scenarii nu sunt realiste.

„Dacă în momentul de faţă, PNL-ul care conduce judeţul Vâlcea, cu o majoritate fragilă şi-a permis să înlocuiască oameni din funcţie şi să facă atâtea abuzuri, vă daţi seama ce s-ar întâmpla dacă PNL va avea majoritatea după alegeri, de care vorbeşte domnul Buşu. Eu nu cred, acestea sunt poveşti. Principalul nostru adversar politic este PNL-ul şi nu vom face alianţe cu liberalii. Chiar dacă noi am plecat din PSD, lăsăm la o parte disensiunile personale, prima noastră opţiune la alianţe este PSD.

Îmi pare rău că îl contrazic pe domnul Buşu, dar socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg. Buican va avea parte de surprize, o să vedeţi. Domnul Buşu a vorbit teoretic, dar practic lucrurile stau cu totul altfel”, a spus Dumitru Lovin.