Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: Facebook/Liviu Dragnea

LIVIU DRAGNEA: L-am secondat cu credinţă, l-am sprijinit cu loialitate…

Foto: Facebook/Liviu DragneaÎntr-o scrisoare emoţionantă postată pe reţeaua de socializare Facebook, preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, vorbeşte despre relaţia sa de prietenie şi de colegialitate cu Victor Ponta şi îi transmite mesaje premierului.

Dragnea crede că greşelile, pentru îndepărtarea lor unul de celălalt, sunt de ambele părţi, însă îl asigură pe Ponta că va fi alături de el la bine şi la greu, susţinându-i guvernarea cu fapte şi cu vorbe. Preşedintele PSD mai spune că atitudinea lui tranşantă şi micile critici pe care i le-a adus lui Victor Ponta au pornit de la îngrijorarea sa că partidul a luat-o pe căi greşite.

Însă Liviu Dragnea speră să-l aibă alături în continuare pe Victor Ponta şi să continue munca din PSD pe care au început-o acum şase ani de zile.

„Am auzit zilele astea o mulţime de voci acuzându-mă că m-am purtat incorect cu Victor şi aş vrea să lămuresc acest subiect aici, într-un spaţiu mai degrabă personal, fiindcă subiectul este în primul rând unul personal.

Am putini prieteni la care ţin cu adevărat, iar Victor e unul dintre aceşti puţini. Chiar dacă prietenia cu el mi s-a tras de la politică, cu timpul ea a evoluat separat. I-am fost şi mi-a fost alături în clipe grele şi în clipe frumoase, ne-am stat unul altuia aproape la bine şi la rău, ne-am bucurat împreună de marile victorii politice şi ne-am amărât de multe ori, în doi, când lucrurile au ieşit prost.

Am văzut în el şi văd în continuare un tânăr înzestrat pentru politica mare cum puţini au fost. L-am secondat cu credinţă, l-am sprijinit cu loialitate şi am primit, până nu de mult, acelaşi tratament din partea lui. În ultima perioada însă, când asupra lui Victor politica a adunat nori grei, prietenul meu a început să dea semne de răceala. Sunt convins că presiunea în care a lucrat în ultima vreme l-a făcut să-şi piardă calmul şi echilibrul, iar acest nepreţuit prieten al meu mi-a creat impresia că, dintr-o dată, ne-am răcit. E vina mea că acest lucru s-a întâmplat, fiindcă eu, fiind cu zece ani mai mare, ar fi trebuit să înţeleg mai repede decât am făcut-o.

Am crezut că prietenii nu se lasă unul pe celalalt în nedumerire, că prietenii îşi telefonează oricât de grave ar fi împrejurările, că prietenii îşi cer unul altuia ajutorul la greu. Ei bine, fiindcă tânărul meu prieten a făcut câteva gesturi anapoda, pentru că a părăsit o vreme toate aceste reguli ale prieteniei, m-am grăbit să-i fac reproşuri în public. Aceste reproşuri erau izvorâte din îngrijorarea mea pentru situaţia partidului nostru, dar înţeleg acum că era mai bine să nu le fac.

Prietenia mea pentru el este azi intactă. Îl asigur că, oricât de grea i-ar fi povara pe care a ales s-o poarte, eu o să-i stau mereu alături cu vorba şi cu fapta. Nu contează cine cum a votat într-o adunare politica, nu contează cine pe cine a sprijinit. Am fost apropiaţi şi sper să fim în continuare la fel de apropiaţi, fiindcă nu se pot şterge cu buretele cei aproape şase ani de când am pornit împreună să facem lucruri pe care le-am vrut mari” – a scris Liviu Dragnea pe Facebook.