Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Liberalii vor să se mai facă încă o dată de râs: Li s-a pus pata să-l schimbe pe Cocoş din funcţia de viceprimar!

După ce au tot încercat să-l schimbe pe primarul interimar Ion Gigi Matei de am şi pierdut şirul extraordinarelor din Consiliul Local, liberalii vâlceni au schimbat tactica, acum, punându-li-se pata pentru schimbare pe viceprimarul PSD Vasile Cocoş.

Zilele trecute, liberalii chiar au depus o solicitare în acest sens, ei explicând că doresc schimbarea lui Cocoş din funcţia de viceprimar.

Vasile Cocoş este membru PSD şi unul dintre oamenii de bază din echipa lui Gigi Matei, iar expertiza profesională a lui Cocoş a cântărit mult în decizia social-democraţilor de a-l susţine pentru poziţia de viceprimar.

La aflarea veştii că acum liberalii vor să-l schimbe pe viceprimarul Cocoş, primarul interimar a zâmbit şi a spus că liberalii sunt şi de această dată pe lângă lege. În cazul în care PNL chiar ar reuşi să introducă pe ordinea de zi un asemenea proiect de hotărâre, el poate fi foarte uşor atacat şi câştigat în Contencios.

„Serviciul de specialitate din primărie nu va face niciun document dacă nu primeşte motivarea de la iniţiatori. Să caute serviciul de specialitate pretexte de schimbare a domnului Cocoş, a AGA de la Pieţe Prest şi ETA? Nu. E posibil ca unul dintre cei propuşi pentru schimbare să atace în contencios. Eu le sugerez (n. red. – liberalilor) să se pregătească mai bine. Îşi propune domnul Grig Crăciunescu să fie din nou viceprimar pentru 24 de ore, cum a mai fost în mandatul lui Romeo Rădulescu?”, îi ironizează Gigi Matei pe liberali.

De asemenea, Matei avertizează şi că dacă ordonanţa 55, privind migraţia primarilor şi a aleşilor locali şi judeţeni se va anula în parlament, atunci cei care au migrat din Vâlcea, trebuie să se întoarcă de unde au plecat.

„Este foarte posibil să treacă acest proiect şi să se pună în practică foarte repede. Are o prevedere care spune că, în 7 zile de la adoptare, consiliile judeţene şi cele locale au obligaţia să organizeze şedinţe extraordinare şi consilierii care au trecut de la un partid la altul îşi pierd mandatele de îndată. La primari, e altfel. Dacă trece această lege, aceştia se vor întoarce la partidele din partea cărora au candidat în 2012”, a mai adăugat Ion Gigi Matei.

Deşi conştientizează şi ei că încercarea de a-l schimba pe Vasile Cocoş din funcţia de viceprimar este sortită eşecului, liberalii vâlceni tot mai speră că printr-o minune vor reuşi să se impună în conducerea primăriei. Cei interesaţi să-i ia locul lui Cocoş de la liberali sunt Mihai Persu, Liviu Boban sau Grig Crăciunescu.

„Am aflat de demersul dumnealor, dar nu-i înţeleg. Acum, când lucrăm la bugetul pentru 2016 şi sunt de rezolvat multe lucruri importante pentru oraş, nu e vreme de astfel de acţiuni politicianiste”, a declarat viceprimarul Vasile Cocoş.